Denne boligen på Ljan i Oslo blir overtatt av NRK denne uka.
Denne boligen på Ljan i Oslo blir overtatt av NRK denne uka.

NRK har kjøpt spektakulær villa i Oslo

Punger ut 16 millioner.

Publisert Sist oppdatert

En iøynefallende enebolig på Ljan i Oslo, som først ble lagt ut for salg sommeren 2020, har nylig blitt kjøpt av NRK for 16 millioner kroner.

Det var Nordstrands Blad som omtalte eiendomshandelen først.

Til Journalisten forteller produsent Lars Erik Steffensen i NRK Underholdning at huset skal brukes som location for et nytt prosjekt.

– Trygg investering

– Huset skal brukes som location for programinnhold til et prosjekt for en ung målgruppe med gaming-interesse, en målgruppe med forventninger til litt annet innhold enn vi lager i et tradisjonelt studio, forteller Steffensen.

Om at NRK har valgt å kjøpe en hel eiendom, i stedet for å leie location, sier Steffensen at de ser på grepet som en trygg investering.

– Vi forventer å kunne få igjen pengene hvis vi skal selge huset på et senere tidspunkt, sier produsenten.

Han opplyser at NRK også tidligere har gått til innkjøp av eiendommer som skal brukes til innspilling, som eksempelvis huset til hovedrollene i komiserien «Side om side».

Rask overtakelse

– Det var flere interessenter på huset, men én skilte seg betraktelig ut, og det var NRK. De gjorde grundige undersøkelser, og brukte en snau uke fra befaring til et bud som selger var villig til å selge for, forteller partner og eiendomsmegler Scott Martinsen i Eie Eiendomsmegling til Journalisten.

Eiendomsmegler Scott Martinsen.
Eiendomsmegler Scott Martinsen.

Han forteller at den første kontakten med NRK om eiendommen fant sted i juni. Nå er alt allerede klart for overtakelse torsdag denne uka.

– Selger satte stor pris på at nettopp dette ble kjøperen, og mener nå at huset kommer til å få den oppmerksomheten det fortjener, sier Martinsen.

Prisantydningen for boligen på 200 kvm var 17 millioner kroner, men NRK fikk altså tilslag for 16 millioner.

Powered by Labrador CMS