Eirik Hoff Lysholm, publisher Dagsavisen 2014 Foto: Jan Inge Haga
Eirik Hoff Lysholm, publisher Dagsavisen 2014 Foto: Jan Inge Haga

Dagsavisen fra minus til pluss

Tross en liten nedgang i inntektene, snudde Dagsavisen underskudd til et lite overskudd i fjor. Pressestøtten utgjør 30 prosent av avisens inntekter.

Publisert Sist oppdatert

Dagsavisen satt igjen med et overskudd før skatt på 2 millioner kroner i fjor, sammenlignet med et underskudd på 0,2 millioner året før, skriver Dagens Næringsliv. Også driften gikk i pluss, med 1,8 millioner, mens den ga et negativt resultat i 2014, -0,4 millioner.

– 2015 var et relativt greit år. Det er vår utgavesatsing som gjør at vi klarer å komme i overskudd, sier sjefredaktør og administrerende direktør Eirik Hoff Lysholm og viser til lokalsatsingene i Drammen og Moss. Også Dagsavisen merker nedgangen i annonsemarkedet, og skal sammen med søsteravisen Rogalands Avis kutte tolv stillinger innen utgangen av året, en prosess redaktøren sier de er i mål med.

Avisen er den nest største mottakeren av pressestøtte, og uten 42,2 statlige millioner i tilskudd, ville regnskapet sett svært annerledes ut. Støtten utgjør 30,1 prosent av de totale driftsinntektene, som i fjor var på 140 millioner kroner. Det gjør avisen svært sårbar for endringer i støtteordningen, og Lysholm ønsker seg mer forutsigbarhet.

– For eksempel vet vi fortsatt ikke hva vi vil få i 2016, og det får vi heller ikke vite før i oktober.

Powered by Labrador CMS