Eirik Hoff Lysholm, publisher Dagsavisen 2014 Foto: Jan Inge Haga
Eirik Hoff Lysholm, publisher Dagsavisen 2014 Foto: Jan Inge Haga

Dagsavisen fra minus til pluss

Tross en liten nedgang i inntektene, snudde Dagsavisen underskudd til et lite overskudd i fjor. Pressestøtten utgjør 30 prosent av avisens inntekter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dagsavisen satt igjen med et overskudd før skatt på 2 millioner kroner i fjor, sammenlignet med et underskudd på 0,2 millioner året før, skriver Dagens Næringsliv. Også driften gikk i pluss, med 1,8 millioner, mens den ga et negativt resultat i 2014, -0,4 millioner.

– 2015 var et relativt greit år. Det er vår utgavesatsing som gjør at vi klarer å komme i overskudd, sier sjefredaktør og administrerende direktør Eirik Hoff Lysholm og viser til lokalsatsingene i Drammen og Moss. Også Dagsavisen merker nedgangen i annonsemarkedet, og skal sammen med søsteravisen Rogalands Avis kutte tolv stillinger innen utgangen av året, en prosess redaktøren sier de er i mål med.

Avisen er den nest største mottakeren av pressestøtte, og uten 42,2 statlige millioner i tilskudd, ville regnskapet sett svært annerledes ut. Støtten utgjør 30,1 prosent av de totale driftsinntektene, som i fjor var på 140 millioner kroner. Det gjør avisen svært sårbar for endringer i støtteordningen, og Lysholm ønsker seg mer forutsigbarhet.

– For eksempel vet vi fortsatt ikke hva vi vil få i 2016, og det får vi heller ikke vite før i oktober.

Powered by Labrador CMS