Redaktør Nina Kristiansen i forskning.no lanserer i mars Forskersonen. Foto: Bjørnar Kjensli/forskning.no
Redaktør Nina Kristiansen i forskning.no lanserer i mars Forskersonen. Foto: Bjørnar Kjensli/forskning.no

Forskning.no skal lokke flere forskere til å bidra med stoff

Lanserer nysatsingen Forskersonen.

Publisert Sist oppdatert

– Altfor mange forskere forteller altfor lite om hva de jobber med, selv om de har aktuelle og viktige forskningstemaer, sier ansvarlig redaktør Nina Kristiansen i forskning.no til egen nettside.

For å gjøre noe med dette, kommer forskning.no nå med nysatsingen Forskersonen. Målet er at forskere her skal komme med innspill til samfunnsdebatten, bidra med innsikt eller fortelle om egne funn og oppdagelser i popularisert form, skriver forskning.no.

– Vi trenger flere forskere i norsk offentlighet, det er for mye synsing og for lite kunnskap. Vi vil få frem forskernes stemme enda tydeligere enn det vi gjør i dag. Vi gjør det enklere for leserne å finne spennende populærvitenskap og gode, aktuelle forskningsdebatter, sier debattredaktør Eivind Nicolai Lauritsen.

Eldrid Borgan, som også jobber med debatt og forskertekster, legger til:

– Selv om vi heier på forskerne, er det hensynet til leserne som veier tyngst. Det betyr at alt vi publiserer skal være skrevet på et språk alle kan forstå. Derfor kommer vi til å hjelpe til med konstruktive tilbakemeldinger og jobbe med teksten sammen med forskerne, på en måte andre redaksjoner ikke tar seg tid til å gjøre.

Les mer om satsingen på forskning.no

Powered by Labrador CMS