Ekstra Bladet mister hore-annonsene

Den danske avisen Ekstra Bladet mister fra og med neste uke de lukrative «massasje-annonsene», der danske prostituerte tilbyr sine tjenester. Tapet anslås til en million danske kroner i uka, skriver Information.

Publisert Sist oppdatert

Det er misnøye med både pris, service og negativ redaksjonell omtale som skal være bakgrunnen for at de danske horene nå sier takk og farvel til Ekstra Bladet, som i årevis har vært de prostituertes annonseorgan i Danmark. Hver dag har avisen hatt flere sider med annonser fra kvinner og menn som tilbyr seksuelle tjenester. Information skriver i dag, at selv i går, på det avisen betegner som en «sløv mandag i dødens uge», hadde Ekstra Bladet 6000 mm annonser til en anslått pris på 138.000 danske kroner.

De danske prostituerte og deres bransjeforening DEA, som altså ikke har noe med amerikansk narkotikabekjempelse å gjøre, er misfornøyd med Ekstra Bladets service og redaksjonelle holdning. Flere massesjedamer skal ha følt seg forulempet av Ekstra Bladet, når avisen har satt redaksjonelt fokus på prostitusjon. Avisen sier imidlertid at det ikke kommer på tale å justere journalistikken for å tekkes annonsører. «Vi har vantette skott mellom våre journalister og annonseavdelingen», sier man i Ekstra Bladet.

Det er ikke småpenger som nå flytter fra den hardtslående tabloidavisen til annonseavisen «Den blå avis». Ifølge Information er EBs ledelse ikke villig til å oppgi annonseinntektene på massasjetrafikken, men folk i bransjen anslår at det ligger på rundt 50 millioner danske kroner. Avisen har imidlertid ikke gitt opp kampen om de lukrative annonsene, og Lars Henrik Munch, administrerende direktør for JP/Politikens Hus A/S, som eier Ekstra Bladet, sier at de «selvfølgelig» vil reagere på at det er kommet en annen aktør og konkurrent inn på banen.

Den Blå Avis er en print- og nettavis, som har økt meget sterkt de siste årene. Avisen eies av den århusianske finansmannen Karsten Ree, og har overveiende annonser ispedd litt redaksjonelt stoff her og der. Avisen utkommer i trykt form hver torsdag som to regionale utgaver, en utgave for Sjælland, Fyn og øyene og en annen utgave for Jylland. Avisen selges på vanlig måte over disk, og oppgis å ha 535.000 lesere i uka.

Nettutgaven dba.dk oppdateres daglig og oppgis å ha 220.000 unike besøkende.