Nedim Yasa ble skutt i Hejrevej i København, mandag kveld. Radiokanalen han jobber for, gikk først ut og sa at han var død. I ettertid har politiet uttalt at han er hardt skadet, men lever. Foto: Reuters/ NTB scanpix

Programleder og tidligere gjengleder skutt og drept i København

Skutt på åpen gate.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Politiet i København bekrefter nå at den tidligere gjenglederen Nedim Yasar er død etter en skyteepisode mandag kveld. Yasar ble skutt etter en boklansering.

– Den 31 år gamle mannen som i går kveld ble truffet av skudd har nettopp avgått ved døden. Avdøde er identisk med den medieomtalte Nedim Yasar. De pårørende er underrettet, skriver Københavns politi på Twitter klokken 12.51 tirsdag ettermiddag.

Politiet fikk melding om skyteepisoden i Københavns Nordvestkvarter klokken 19.38 mandag kveld. De opplyste samme kveld at tilstanden til skuddofferet var kritisk.

Den tidligere gjenglederen Nedim Yasar ble skutt i København mandag kveld. Tirsdag melder politiet at Yasar er død. Foto: Tobias Nicolai / Ritzau NTB scanpix / NTB scanpix

Det er så langt ikke meldt om pågripelser i saken.

Episoden skjedde kort tid etter en lanseringsfest for Yasars bok, som blir sluppet tirsdag. I boken forteller han om sitt liv i gjengmiljøet og om veien ut.

Yasar forlot gjengen Los Guerreros i 2012 og har siden det vært en del av politiets program for tidligere gjengmedlemmer. Han ble deretter programleder i radio, samtidig som han har bodd på hemmelige adresser i frykt for å bli oppsøkt av personer med tilknytning til det kriminelle miljøet.

Tidligere tirsdag meldte administrerende direktør og sjefredaktør Jørgen Ramskov i Radio24syv, hvor Yasar jobber som programleder, til Ekstra Bladet at den tidligere gjenglederen døde av skadene han ble påført da han ble skutt på åpen gate mandag kveld. Senere avviste politiet at Yasar er død, men nå bekrefter de altså dødsfallet.

Powered by Labrador CMS