Avis lurt av onanerende dverg

Han var sterkt beruset og antastet biler i Stockholm sentrum, og Ekstra Bladet bet på.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det var krise i Stockholm sentrum i går, skal vi tro den danske tabloidavisen Ekstra Bladet.

For avisen fortalte om en hjemløs og sterkt beruset dverg som antastet biler. Det rykket i tabloidmusklene, og journalisten åpnet ballet med å fortelle at saker om dverger kan nå høyt opp i nyhetene.

Rev penis fri

Men det kan være at de tabloide nervene burde vært mer finstilte, for når et vitne til dvergen forteller at hun hadde vondt av ham, for hver gang han la den «fuktige dvergpenisen på en av bilene, så frøs den fast og han måtte rive den fri.»

But never check a good story. Det kan også være at journalisten burde ha sjekket nettstedet som publiserte artikkelen som ble så rått gjengitt i den danske hovedstaden. Nyheterna24 som står bak var et satirenettsted (det er nå slettet) publisert på Wordpress sin bloggplattform. Det kunne gi en pekepinn til at munnviken burde fått en krusning i retning av et smil.

Men også Her på fjellet har vi erfaring med slikt. Sist da iTromsø gjenga 5080s oppslag om at Fabian Stang ville flytte hele Tromsø Internasjonale Filmfestival til Oslo.

Ble sitert ytterligere

Ekstra Bladet har fjernet sin artikkel om dvergen. Den kom til kort, og ble heller ikke rettet på, forteller mannen som skrev den til danske Journalisten.

Du kan se skjermdump av artikkelen her.

– Ansvaret er helt klart plassert hos idioten som skrev den, nemlig meg, sier journalist René Simmel til det danske fagbladet.

Og som om det ikke var ille nok for René, så var det noen andre journalister i dansk TV 2 og Jydske Vestkysten som også kunne gremmes etter å HA sitert saken de og. Hos sistnevnte rakk saken å ligge ute i underkant av et kvarter og fikk på den tiden rundt 500 klikk.

Noen ganger er det for godt til å være sant.

 

 

Powered by Labrador CMS