Truls Lereggen har vært ute i stormen Gyda torsdag, og innrømmer at han er litt «skuffet».

Lokaljournalist «skuffet» over Gyda, selv om dagen fikk en pangstart

Trønderbladet-journalist møtte druknet bil.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ekstremværet Gyda har beveget seg inn over store deler av Midt- og Nord-Norge, og i Melhus og Midtre Gauldal har det resultert i oversvømmelser flere steder.

Saken har naturlig nok blitt tett dekket av både lokal- og riksmedier.

Pangstart

Torsdag morgen dro Trønderbladet-journalist Truls Lereggen ut for å sjekke et tips han hadde fått om en vei som skulle være stengt på grunn av flom.

– Plutselig stod det en bil ute i vannet der, sier Lereggen til Journalisten torsdag formiddag.

På fylkesvei 6612 hadde nemlig en sjåfør feilberegnet dybden på vannet i en undergang, og nå var det bare taket av bilen som syntes. Begge personene i bilen måtte svømme i sikkerhet .

– Så det ble en pangstart på dagen, sier Lereggen.

Truls Lereggen traff på en druknet bil i en undergang i morgentimene torsdag.

– Litt skuffa

Gyda har hittil ikke vært kraftig nok til å lage problemer for det journalistiske arbeidet, og Lereggen innrømmer at de hadde sett for seg litt mer dramatikk da de fikk beskjed om at stormen kom.

– Vi er kanskje litt «skuffa» utfra forventningene. Det har regna og vært ruskevær, men på varselet i går var det jo helt emoji-festival, sier han, og legger til:

– Det er en del oversvømmelser, da. Gyda er kanskje litt barnslig ennå, men det kan hende hun vokser etter hvert.

Ekstremværet har ført til en rekke stengte veier i Vestland, Møre og Romsdal, Trøndelag og Nord-Norge, og NVE melder at flomtoppen kan komme natt til fredag.

– Ikke avblåst

Ole Martin Wold er frilansfotograf for NTB i Trøndelag og snakker med Journalisten mens han lader elbilen. Han har vært på jobb siden klokka fem i morges, og forteller at forventningene til uværet kanskje var litt høye.

– Uvær har det jo vært, men man hadde forventa litt større hendelser på et vis. Sånn sett er det jo litt skuffende, men for de som har vann i kjelleren er det ganske frekt å si, sier han.

Det er likevel ikke slik at Gyda ikke har hatt konsekvenser, og enkelte steder har blant annet E39 forsvunnet.

– Men arbeidsmessig er det greit. Jeg sitter i bilen med PC og nettet funker, så det er ikke noe stress. Nå sier de at flomtoppen kanskje kommer natt til fredag, så det er ikke avblåst ennå selv om det er rolig nå, sier Wold.

Fotograf Ole Martin Wold jobbet fra bilen da Journalisten snakket med ham.
Powered by Labrador CMS