Klare for signering. Fra venstre Per Brikt Olsen, Elin Floberghagen, Torill Roås og Kristin Viker Aanesen.
Klare for signering. Fra venstre Per Brikt Olsen, Elin Floberghagen, Torill Roås og Kristin Viker Aanesen.

Overtar Pressens hus i dag:
– Endelig kan vi flytte inn

Nå starter arbeidet med å flytte inn.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Alt har ikke gått helt som planlagt under pandemien, men i dag kunne de 11 presseorganisasjoner endelig motta nøkkelkortene til Skippergata 24. Innflyttingen i Pressens hus starter de neste ukene.

– Vi gleder oss stort til å samle medieorganisasjonene og dele kontorlokaler. Og ikke minst har vi et felles mål om å gjøre huset til en destinasjon og et samlingssted for kunnskap og debatt om medier og journalistikk, sier Per Brikt Olsen i en pressemelding.

Han er administrerende direktør i Fagpressen, og har ledet arbeidsgruppa i prosessen frem til dagens overtagelse.

Arbeidsgruppa har ellers bestått av: Torill Roås i Mediebedriftenes Landsforening, Vegard Isdahl, NTB, Elin Floberghagen, Norsk Presseforbund og Kristin Viker Aanesen, også NTB.

– Endelig kan vi flytte inn. Det er ikke en overdrivelse at denne arbeidsgruppa til tider har stått på døgnet rundt for å realisere drømmen om Pressens hus. Uten arbeidsgruppas innsats og stødige prosjektstyring, hadde vi ikke stått her i dag, sier en fornøyd Mads Yngve Storvik, sjefredaktør og administrerende direktør i NTB.

Nå starter jobben med å flytte inn i huset. Møbler, teknikk og flyttelass skal inn, og det er enda noen uker til huset står klart til bruk for ansatte i organisasjonene. De første arrangementene er planlagt i juni.

– Pressens hus har som visjon å styrke journalistikkens stilling i samfunnet. Det skal vi blant annet gjøre ved å være et sted folk kan komme for å forstå mer om mediene og et hus der vi åpent kan diskutere medier og journalistikk, sier Elin Floberghagen, generalsekretær i Norsk Presseforbund.

Huset har fasiliteter som scener, podkast-studio, møterom, kurslokaler, arrangementslokaler, streamingmuligheter, tapas-restaurant, kaffebar og også noen kontorplasser for drop-in-jobbing.

Organisasjonene som står bak Pressens hus: NTB, Norsk Presseforbund, Norsk Redaktørforening, Mediebedriftenes Landsforening (MBL), Faktisk.no, SKUP, Landslaget for lokalaviser (LLA), Fagpressen, Norsk Lokalradioforbund, Institutt for journalistikk (IJ) og Norsk Journalistlag (NJ).

Sistnevnte flytter ikke inn i huset, men skal bruke huset til arrangementer og har derfor et kontor/lagerrom i bygget.

Powered by Labrador CMS