Klokken 12 i dag ble MÅÅÅL tilgjengelig for leserne.

Aftenbladet lanserer egen portal for lokalfotballen

Ønsker å ta breddefotballen alvorlig med robotjournalistikk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Klokken 12 i dag lanserte Stavanger Aftenblad en ny storsatsing på breddefotballen i Sør-Rogaland.

Satsingen har fått navnet MÅÅÅL! og har url-en mååål.no. Her vil Aftenbladet publisere referater fra samtlige kamper i den aldersbestemte fotballen i aldersgruppen 13 år og helt opp til seniornivå, skriver mediehuset i en pressemelding.

– Da vi bestemte oss for å satse skikkelig på lokalfotballen, lovet vi å løfte den til nye høyder og lage en portal ingen andre mediehus i landet er i nærheten av. I tillegg til alt det andre vi leverer av nyheter, reportasjer og direktesendte kamper, mener jeg vi holder ord når vi nå også skal dekke samtlige kamper ned til 13-årsalderen, sier Aftenbladets sportsleder Stig Nilssen i pressemeldingen.

6000 kamper

Et anslag gjort av Aftenbladet viser at det er snakk om referater fra over 6000 kamper i løpet av en normalsesong. Rundt 10.000 spillere vil være i aksjon i disse oppgjørene.

– Dette er et helt unik portal der vi bruker avansert teknologi for å dekke lokalfotballen tett. Det er strategisk viktig for Aftenbladet. Vi har alltid være gode på å dekke elitefotballen, og ønsker nå å ta breddefotballen like alvorlig. Med dette er vi nå blitt det mediehuset i landet som dekker lokalfotballen tettest, sier prosjekteier Elin Stueland i Aftenbladet.

Automatisk generert

Referatene fra kampene blir automatisk generert av en robot som er utviklet i samarbeid med NTB.

Roboten henter data fra Fotballens Informasjons- og KommunikasjonsSystem (FIKS), hvor lagoppstillinger, resultat, målscorere og andre hendelser blir lagt inn av trenere, lagledere eller andre ressurspersoner rundt lagene.

– Det har vært spennende å være med på satsingen Aftenbladet har rundt lokalfotballen. Vi i NTB har det siste året lagt ned mye tid i å utvikle robotjournalistikken vår, og fotballroboten er helt i front når det kommer til godt og variert språk. Det håper vi leserne til Aftenbladet vil sette pris på, sier Hanna Sikkeland, produkteier og prosjektleder i NTB.

Powered by Labrador CMS