VG-journalist og leder Elisabeth Skarsbø Moen av Stortingets presselosje. Foto: Birgit Dannenberg
VG-journalist og leder Elisabeth Skarsbø Moen av Stortingets presselosje. Foto: Birgit Dannenberg

Ingen enighet på Stortinget

Pressen ennå ikke helt fornøyd med administrasjonens forslag til nye adgangsregler. 

Fredag møtte parter fra pressen Stortingets administrasjon for å diskutere et nytt forslag til adgangsreglementet for pressen.

Møtet kom i stand etter at journalistene tidligere i juni gjorde opprør mot de nye reglene, som de oppfattet som et forsøk på å begrense journalisters bevegelsesfrihet på Løvebakken. Stortingsdirektør Ida Børresen mente på sin side mediene overreagerte

VVP gjelder

Utfallet av fredagens møte er at pressen fortsatt ikke er fornøyd og at stortingsadministrasjonen kommer tilbake med et nytt forslag i løpet av sommeren.

– Vi opplever godt gjennomslag, men er ikke i mål. Og vi har kommet med ytterligere innvendinger. Vi mener at man må se på praksis når regelverket nå revideres, og ikke på de gamle reglene, sier leder Elisabeth Skarsbø Moen i Stortingets presselosje.

Blant det pressen allerede har fått gjennomslag for er at et fotoforbud for flere områder av stortingsbygningen er forkastet.

Foruten Moen og Børresen deltok NJ-leder Thomas Spence, NJ-advokat Ina Lindahl Nyrud og rådgiver Kristine Foss fra Presseforbundet. 

Til tross for at de ikke kom i havn, sier Skarsbø Moen fredagens møte var godt, blant annet fordi de to partene fikk snakket ut om hver sine roller.

Moen sier også pressen er klar til å gi innrømmelser på noen av kravene de har stilt. 

– Vi vil se på antallet som har adgang til Stortinget. Men da må ikke de begrense friheten til dem som er der inne.

Praksis

Stortingsdirektør Ida Børresen sier ulike formuleringer ble diskutert på dagens regelverk. Hun var fornøyd med møtet. 

– Det var hyggelig. Jeg tror det er viktig at vi snakker sammen fordi jeg tror vi snakker litt forbi hverandre noen ganger. Pressen viste også forståelse for sikkerhetsutfordringene vi har.

– Jeg tror ikke det er reell uenighet det dreier seg om.

Powered by Labrador CMS