Hvem lyver?

Se og Hør sier ingen var til stede da de tok bilde av huset til Lars Monsen og Trine Rein. Monsen mener fotografen lo og pekte på Rein.

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

«Sammen gjennom krisen», slår Se og Hør opp på forsiden av sin siste utgave.

Inne i bladet fortelle journalist Per Sigve Kleppe om «Kjærlighet i villmarken» over fire sider. Artikkelen er rikt utstyrt med bilder av eiendommen til paret Trine Rein og Lars Monsen, samt de to sine Cv-er.

I brødteksten har Kleppe sju sitater. Alle hentet fra andre publikasjoner, tv-program eller sosiale medier. Denne helheten har fått villmarkspersonlighet Monsen til å reagere. På Facebook skriver han:

«Jeg ser at Se & Hør har slått opp et bilde av Trine og meg på forsiden med den smått dramatiske tittelen “Sammen gjennom KRISEN”. (Jeg spurte Trine om hun hadde merket noen krise, men nei, ikke hun heller…) Inne i bladet har de et dobbeltsideoppslag av huset vårt, og et tilsynelatende “intervju”. To ganger i dag har folk jeg snakket med blitt overrasket når jeg sier at vi ikke ante at dette ville komme, at vi IKKE snakker med Se & Hør. Jeg forteller gjerne om igjen at bildet av huset vårt ble tatt med et nærgående helikopter, så nær at hagemøblene blåste over ende. Fotografen fikk øye på Trine, pekte og lo. Selve teksten er full av unøyaktigheter, som alltid. Dette er kremen av dyktige, høflige norske papirjournalister…»

Journalisten kontaktet Kleppe for å spørre om han hadde fått med seg Monsens reaksjon, og om han kunne komme med noen betraktninger i den anledning. Kleppe forteller at han har sett Monsens utblåsning, men må be om tillatelse fra den redaksjonelle ledelsen før han kommenterer den.

Det får han ikke. Sjefredaktør Ellen Arnstad skriver via sin redaksjonsassistent Heidi Huseby Hartvig at hun har kommentert dette overfor Nettavisen og at hun utover disse kommentarene ikke vil si mer i denne saken.

Til Nettavisen sier hun til gjengjeld at Se og Hør, som resten av Norge, har fulgt Monsens sykeperiode. Og gleder seg over at tv-personligheten nå er frisk igjen.

- (…) det er i denne konteksten reportasjen og forsiden er vinklet, forklarer hun og understreker at artikkelen er godt innenfor sitatretten med tydelige kildehenvisninger.

Til påstanden at helikopteret som fotograferte eiendommen var tett på, svarer Arnstad at bildene er tatt for tem år siden og med telelinse på trygg avstand godt over minimumshøyden på 1.000 fot.

Arnstad forklarer at bladet var opptatt av å opptre skånsomt særlig fordi hundene ikke skulle forstyrres. Redaktøren sier at det ikke var noen personer til stede da bildene ble tatt.

Dermed leseren igjen med spørsmålet hvem er det som lyver. Monsen som hevder fotografen som pekte og lo da Trine Rein dukket opp, eller Arnstad som hevder ingen var på eiendommen da bildene ble tatt.

 Journalisten har bedt om kommentarer fra begge parter.

 

Powered by Labrador CMS