Svarttrost ble startet i 2018 av Ellen Wisløff, Kari Hesthamar og Sindre Leganger, og teller i dag syv ansatte.
Svarttrost ble startet i 2018 av Ellen Wisløff, Kari Hesthamar og Sindre Leganger, og teller i dag syv ansatte.

Podkastselskap henter 10 millioner kroner fra tidligere Kahoot-topp

Martin Kværnstuen kjøper 20 prosent av Svarttrost.

Publisert

Podkastselskapet Svarttrost har fått en ny investor. Tidligere Kahoot-topp Martin Kværnstuen investerer 10 millioner kroner i selskapet, og sikrer seg med det en eierandel på 20 prosent, opplyser selskapet i en pressemelding.

Svarttrost har spesialisert seg på produksjon av historiefortellende podkastserier og lydinnhold for kulturinstitusjoner.

Selskapet ble startet i 2018 av Ellen Wisløff, Kari Hesthamar og Sindre Leganger, og teller i dag syv ansatte. Blant kundene er NRK, VG og Fabel samt det nye Munchmuseet og Nasjonalmuseet.

I 2020 hadde selskapet en omsetning på 6,4 millioner kroner. En omsetningsvekst på over 80 prosent fra året før, skriver Svarttrost i pressemeldingen.

– Jeg har fulgt Svarttrost fra oppstart og er veldig imponert over hva de har fått til i løpet av kort tid. Selskapet er etter min mening veldig godt posisjonert for å ta en aktiv rolle i videreutvikling av lydformatet i flere spennende retninger. Gründer-teamet besitter erfaring, kunnskap og kontaktnett som gjør at dette skal bli en spennende investering hvor jeg forhåpentlig kan komme med noen gode råd i neste fase, sier Kværnstuen i pressemeldingen.

Ellen Wisløff, daglig leder i Svarttrost, forteller at investeringen blant annet muliggjør en ytterligere satsing på dokumentar i podkastformatet.

- Med Martin på laget får vi både kompetanse fra teknologi- og finansbransjen. Erfaringen hans med å bygge Kahoot og deres enorme suksess med å etablere en trofast brukermasse vil være viktig i den neste fasen for Svarttrost, sier Wisløff.

Det siste året har Svarttrost blant annet produsert «Hele historien: Christoffer-saken» og «Jakten på Lommemannen» for NRK, «Nokas-millionene» for Fabel og Jo Nesbøs lyddrama «Sjalusimannen» for Aschehoug.

Powered by Labrador CMS