Tidligere klubbleder i Dagsnytt, Rolf Johansen, velges onsdag trolig til ny OJ-leder. Foto: Kathrine Geard
Tidligere klubbleder i Dagsnytt, Rolf Johansen, velges onsdag trolig til ny OJ-leder. Foto: Kathrine Geard

Blir trolig ny OJ-leder

Valgkomiteen innstiller på Rolf Johansen fra NRK.

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dermed blir Rolf Johansen under årsmøtet kommende onsdag sannsynligvis den andre NRKJ-eren som går helt til topps i Oslo Journalistklubb (OJ). Den første var Karin Wetlesen som satt som leder mellom 2002 og 2004.

NRKJ

Blir han valgt overtar Johansen ledervervet etter Martin Riber Sparre fra DN.no. Sparre har sittet som leder siden 2010.

Johansen har sittet som styremedlem i NRKJ i fire år. Han kommer fra Dagsnytt-klubben hvor han har lang erfaring som tillitsvalgt. 49-åringen har også sittet som styremedlem i OJ i fire år.

Johansen var nylig oppført som en av to søkere til jobben som redaksjonssjef radio i NRKs nye nyhetsavdeling. Den andre var Marit Sirum-Eikre, som er leder for NRKs radionyheter i dag.

Journalisten har vært i kontakt med Johansen som ikke ønsker å kommentere innstillingen før årsmøtet onsdag.

Fem nye

Som nestleder foreslår valgkomiteen og leder Else Gro Ommundsen Sonja Nordanger fra Aller Media. Som fast møtende styremedlemmer foreslås Ellen Viseth, Andreas Nielsen, Pål Hellesnes, Kirsten Ropeid og Anne-Lise Stranden. Som vararepresentanter foreslås Reidar Mide Solberg fra Dagens Næringsliv og Une Marvik Hagen fra Radio Norge.

Valgkomiteens leder sier det har vært vanskelig å få folk til så stille, og ønsker debatt om hvordan færre skal føle det som en byrde å være tillitsvalgt.

– Mange har gått en runde og to med seg selv for å kunne stille. Og mange sier nei og begrunner det med for mye arbeidspress og problemer med å få fri fra jobben. De er pressa av sjefen, og det er upopulært å si at de skal noe, sier Ommundsen.

– Betyr det at de som innstilles ikke var førstevalgene?

– Det vil jeg ikke kommentere. Vi har satt sammen et kjempelag av folk. Det som er fint er at det bare er å fortsette å spørre varaer fordi journalister er dyktige folk.

Honorarøkning

Ommundsen har også fremmet forslag til årsmøtet om å øke nestlederens honorar fra 12.000 til 24.000 kroner i året. Begrunnelsen er at den da blir på halvparten av det som lederen får. Hun mener tiltaket vil føre til at leder deler flere av oppgavene med nestleder og at leder derfor ikke vil brenne seg for fort ut.

Powered by Labrador CMS