– Trinity Mirror kan lære av Skandinavia

The Guardian-kommentator mener avisgruppen har mye lære av selskaper som Schibsted.

Publisert Sist oppdatert

Det britiske medieselskapet, som nåværende Mecom-sjef David Montgomery ledet på 90-tallet, sliter om dagen. I går annonserte Trinity Mirror at driftsinntektene falt med hele 15 millioner pund, eller drøyt 150 millioner kroner, i første halvår 2008. Trinity Mirror utgir blant annet tabloiden The Daily Mirror.

Økte nettinntekter

Det finnes lys i tunnelen. Nettinntektene til selskapet steg med 40 prosent målt mot samme periode i fjor. Det er her The Guardians Oliver Luft mener selskapet har mye å hente på å se mot nord, og lære av selskaper som norske Schibsted og finske Sanomat.

Nettby

Luft trekker spesielt fram VGs Nettby og Helsingin Sanomats Oma Kaupunki. De er begge eksempler som ble drøftet under The World Association of Newspapers’ (WAN) Congress i Göteborg i juni, som tiltak Trinity Mirror kan bruke til å øke nettrafikk og -inntekt.

Sanomats hyperlokale side Oma Kaupunki – «min egen by» – ble lansert i Helsingfors i august i fjor og kombinerer restaurant- og begivenhetskalendre med offentlig data fra lokale og statlige myndigheter i søkbare databaser.

Powered by Labrador CMS