Ikke snakk med journalister og opptre som anonyme kilder. Det er ikke i henhold. Foto: www.audio-luci-store.it/Creative Commons
Ikke snakk med journalister og opptre som anonyme kilder. Det er ikke i henhold. Foto: www.audio-luci-store.it/Creative Commons

Er du ansatt i den katolske kirke? Da må du ikke snakke med journalister

Oslos katolske bispedømme anser det som illojalt at ansatte snakker med journalister.

Publisert Sist oppdatert

Lederen i Oslo katolske bispedømme advarer ansatte mot å kontakte aviser og snakke med journalister.

– Å ringe aviser og være anonym kilde anser jeg som illojalt, skriver fungerende administrativ leder Lisa Wade i Oslo katolske bispedømme i en epost til kirkens ansatte, skriver Vårt Land.

Wade ble midlertidig ansatt da bispedømmet, biskopen og økonomisjefen i vår ble anmeldt for grovt bedrageri. Hun oppfordrer isteden dem som har vesentlige opplysninger om medlemsregistersaken, om å kontakte politiet eller ta det opp internt i organisasjonen.

Oslopolitiet etterforsker om kirken har fått mange millioner kroner for mye i tilskudd. Kirken har innrømmet å ha meldt inn personer uten å spørre dem først. Også Fylkesmannen i Oslo og Akershus har satt i gang egen undersøkelse.

Advokat Jon Wessel-Aas sier Wades beskjed ville vært lovstridig i en offentlig etat.

– I en privat organisasjon som dette bispedømmet er, vil jeg ikke si at beskjeden er ulovlig, men at den gir uttrykk for en ulovlig holdning, sier han.

Ettersom saken er under etterforskning, ønsker ikke Wade å gå i detalj. Hun understreker imidlertid at ansatte som sitter på informasjon, kan sende dette til ledelsen eller direkte til politiet eller fylkesmannen. I en epost til Vårt Land skriver hun at å sende informasjon til mediene ikke vil anses som «forsvarlig varsling» etter arbeidsmiljøloven.

Powered by Labrador CMS