Erik Inderhaug, her fra tiden som journalist i Akershus Amtstidende, er ny redaktør i Politiforum. Foto: Privat
Erik Inderhaug, her fra tiden som journalist i Akershus Amtstidende, er ny redaktør i Politiforum. Foto: Privat

Erik Inderhaug er ny redaktør i Politiforum

Første redaktør uten bakgrunn fra politiet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Dette er en utrolig spennende mulighet og jeg er veldig glad. Det er en veldig stor mulighet for min del etter å ha vært her i ni år. Jeg har vært med på mye, kjenner bladet bedre enn de aller fleste, og har blitt glad i både bladet og fagfeltet, sier Erik Inderhaug til Journalisten.

Mandag ble det klart at han blir Politiforums nye redaktør. Han overtar senere i år etter Ole Martin Mortvedt som har ledet bladet i 19 år.

– Under Ole Martin har vi gjort en fenomenal jobb med å løfte Politiforum opp til å få Fagpresseprisen. Jeg går ikke inn som redaktør med store vyer om å snu opp ned på ting, men jeg tenker at min største fordel er at jeg har vært med på utviklingen. Jeg kan gi bladet kontinuitet, sier Inderhaug.

– Jeg gleder meg til å videreutvikle Politiforum sammen med dyktige kolleger, avslutter han.

Les også: Derfor er Politiforum kåret til Årets fagblad

Vunnet en rekke priser

Inderhaug startet i Politiforum januar 2011. Han jobbet før det i Akershus Amtstidendes lokalredaksjon på Nesodden, både som journalist og redaksjonssjef. Han har journalistutdannelse fra La Trobe University i Melbourne i Australia.

– Politiforum har vunnet en rekke priser for sin journalistikk, og Erik har vært med som premissleverandør for disse prisene. Selv har han mottatt fagpressens journalistpris tre ganger, som den eneste i landet. Med det bakgrunnsteppet har han en journalistisk bakgrunn og faglig tyngde som vil være viktig i redaktørrollen videre, sier Marit Fostervold, leder av Politiforums bladstyre, i sitater videreformidlet av en tredjeperson.

– Etter ni år i Politiforum har han opparbeidet seg god kunnskap om politi- og lensmannsetaten, fortsetter Fostervold.

Ikke bakgrunn fra politiet

Inderhaug blir også fast ansatt redaktør, og Politiforum går dermed bort fra åremål. Han er også den første redaktøren som ikke har bakgrunn fra selve politiet. Tidligere redaktør Mortvedt var blant annet permittert fra stillingen som politioverbetjent for å være redaktør for fagbladet.

Men etter ni år i bladet har Inderhaug kommet tett innpå politiets hverdag, selv om han selv ikke har bakgrunn fra politiet.

– Han har vært min nærmeste medarbeider i mange år, og har fått Fagpressens journalistpris tre ganger, så jeg liker å kalle ham landets beste fagbladjournalist, sier nåværende redaktør Ole Martin Mortvedt til eget blad.

– Mange ganger har Inderhaug imponert meg på måten han er i stand til å systematisere og absorbere store mengder informasjon vi skaffer gjennom vår informasjonsinnhenting, for så å lage god lesbar journalistikk. Inderhaug vil stå for kontinuitet, samtidig vet jeg at han er kreativ nok til å videreutvikle det Politiforum vi kjenner i dag. Jeg ønsker han og redaksjonen all mulig lykke til videre, fortsetter Mortvedt.

Politiforum er et fagblad eid av Politiets Fellesforbund. På grunn av redaksjonell uavhengighet er det utøvende eierskap satt til et eget bladstyre.

Powered by Labrador CMS