Mediefolk:

Erik Magnus Samland tok over ansvarlig redaktør og daglig leder i september. Snart gir han seg. Foto: Amedia
Erik Magnus Samland tok over ansvarlig redaktør og daglig leder i september. Snart gir han seg. Foto: Amedia

Redaktøren i Lofot-Tidende gir seg etter fire måneder

– Leit og flaut å slutte så raskt.

Publisert   Sist oppdatert

Erik Magnus Samland (42) gir seg som sjefredaktør og daglig leder i Lofot-Tidende ved årets slutt, skriver Lofot-Tidende.

– Jeg er en utålmodig fyr med et stort konkurranseinstinkt. Det viser seg dessverre noen ganger på godt og vondt. Når jeg setter meg et mål, sliter jeg med å tenke på andre ting, sier Samland til egen avis.

– Det er mulig det heter manglende evne til multitasking. Det har gjort at jeg ikke har klart å koble nok av i denne jobben, og det har gått for mye på bekostning av de andre i familien. Da måtte jeg ta et valg, fortsetter han.

Samland er fra Leknes og har lang fartstid fra pressen. De to siste årene før tok over som sjefredaktør, jobbet som informasjonssjef i Vestvågøy kommune. Før det jobbet han i VG og E24 som frontsjef og nyhetssjef i mer enn ti år.

– Det er leit for meg personlig å slutte så fort. Det er også ganske flaut. Men familien er viktigst for meg, jeg trenger den for å lykkes og ha det bra i alle jobber over tid. Derfor funker dessverre ikke redaktørjobben for meg nå.

Styreleder Marit Skog sier til Lofot-Tidende at Samland har gjort en strålende jobb tiden han har vært i avisen.

Samland tok over som sjefredaktør og daglig leder 1. september, og blir i stillingen ut året.