En mann fra Oslo er tiltalt for å ha drapstruet redaktør Erik H. Sønstelie i Oppland Arbeiderblad. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
En mann fra Oslo er tiltalt for å ha drapstruet redaktør Erik H. Sønstelie i Oppland Arbeiderblad. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

OA-redaktøren ble drapstruet. Nå er en mann tiltalt for hatkriminalitet

Fant lapp i postkassa.

Publisert Sist oppdatert

I 2017 fant ansvarlig redaktør Erik H. Sønstelie i Oppland Arbeiderblad en lapp med drapstrusler i egen postkasse. Nå er en mann (58) fra Oslo tiltalt for å ha sendt truende og hatefulle meldinger mot ham, og flere andre personer og organisasjoner. Det skriver OA tirsdag (abonnement).

«Jævla asylelsker. Ta med deg horekona di og drukne dere i Middelhavet sammen med alle asylbarna. Da skal du få en dau asylsøker på grava di», var noe av det som stod på lappen til Sønstelie, som lå i en pakke med søppel og sigarettsneiper, skriver avisa.

Like før han mottak trusselen hadde redaktøren på lederplass i OA tatt avstand fra en appell fra organisasjonen SIAN (Stopp Islamiseringen Av Norge).

– Denne saken er bare ett eksempel på at det finnes mennesker som bevisst sprer frykt og forsøker å true andre ut av samfunnsdebatten, sier Sønstelie til egen avis.

Også tidligere AUF-leder Mani Husaini, nåværende AUF-leder Ina Libak, Deichmanske bibliotek i Oslo, Leger Uten Grenser og kona til artist Yosef Wolde-Mariam i Madcon, har mottatt trusler.

Den tiltalte mannen erkjenner ikke straffeskyld, og viser til ytringsfriheten.

Powered by Labrador CMS