Statsminister Erna Solberg kjøper Megafon, et gatemagasin i Bergen, av Wibecke Lill Olsen ved Høyres stand på Torgallmenningen i Bergen under årets valgkampturné. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg kjøper Megafon, et gatemagasin i Bergen, av Wibecke Lill Olsen ved Høyres stand på Torgallmenningen i Bergen under årets valgkampturné. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sjuende gatemagasin som legges ned

Slutt for Megafon.

Publisert Sist oppdatert

Gatemagasinet Megafon legges ned, melder magasinet selv i ei pressemelding.

– Vårt oppdrag er utført, sier redaktør Petter Lønningen, ifølge meldinga.

Megafon ble starta i 2007 for å gi økonomisk og sosialt vanskeligstilte i Bergen en verdig og lovlig inntekt. I dag har magasinet over 820 registrerte selgere, fra Molde i nord til Leirvik (Stord) i sør.

I oktober har Megafon gitt ut 133 utgaver av magasinet og 11 julebøker. Årets julebok blir den siste i rekka.

Ifølge redaktør Lønningen sa tidligere Megafon-redaktør Thomas Anthun Nielsen at målet var å bli arbeidsledig – altså at det ikke lenger var behov for magasinet.

– Da jeg begynte i Megafon i 2008 hadde jeg aldri trodd at vi ville nå det målet, men nå er vi altså her. Det er derfor med blandede følelser at vi nå annonserer at Juleboka 2019 blir den siste Megafon-utgivelsen, sier Lønningen.

Han forklarer at det er lettere å få rusbehandling, sosialsatsene har økt, stadig flere får trygdeytelsene de har krav på, MO-sentrene og de ulike lavterskeltiltakene gir selgerne meningsfylt innhold i hverdagen.

– Selgerne våre trenger ikke lenger et gatemagasin på samme måte som da vi startet, sier han.

Salget har vært nedadgående de siste årene. Megafon er det syvende norske gatemagasinet som legges ned eller endrer form, ifølge pressemeldinga. Fra før har gatemagasinene Ekko i Bodø, GatemagaZinet i Fredrikstad og Erlik Østfold, Vestfold, Buskerud og Innlandet lagt ned eller endret form.

Dermed gjenstår Erlik Oslo/Norge, Klar i Kristiansand, Asfalt i Stavanger, Sorgenfri i Trondheim og Virkelig i Tromsø.