Innleggsforfatteren - aktiv i Manchester Citys supporterklubb - reagerer på at NRK kritiserer etikken til Erling Braut Haaland samtidig som de betaler dyrt for Qatar-rettigheter.
Innleggsforfatteren - aktiv i Manchester Citys supporterklubb - reagerer på at NRK kritiserer etikken til Erling Braut Haaland samtidig som de betaler dyrt for Qatar-rettigheter.

Når NRK bidrar til sportsvasking

Kan virke som NRK prøver å kjøpe avlat ved å angripe etikken til Erling Braut Haaland.

Publisert Sist oppdatert
  • Dette er et debattinnlegg. Innlegget uttrykker skribentens egne synspunkter.

NRK har satt seg i en vanskelig situasjon. På den ene siden er mediehuset en aktiv støttespiller for Qatar. På den andre siden skal de være politisk korrekte - og kritisere etikken til Erling Braut Haaland.

Gjennom å betale flere titalls millioner kroner for å sende fotballkamper fra et mesterskap som de fleste i Norge er imot, bidrar selvsagt NRK til det de selv omtaler som sportsvasking. Dette er verst for oss nordmenn. Tidligere kunne vi levere inn fjernsynsapparatet og si at vi ikke vil betale NRK-lisens. Eller lensmannen kom og hentet det hvis vi ikke betalte. Nå har vi ikke noe valg, etter at Solberg-regjeringen og NRKs eiere «skrotet» lisensen.

Derfor ser jeg med uro på at mine skattepenger brukes til å oljevaske en bandittstat.

Det kan virke som om NRK prøver å kjøpe seg en slags avlat når de på den andre siden bruker store redaksjonelle krefter på å angripe etikken til en ung fotballspiller fra Bryne. Erling Braut Haaland signerte for Manchester City, klubben jeg har vært hodestups forelsket i siden 1975. Overgangen til arbeiderklasseklubben har blitt tatt ille opp av NRKs kommentator som skriver:

«Erling Braut Haaland har vært med på å protestere mot forholdene i Qatar. Nå skal han være utstillingsfigur for Manchester City – en klubb eid av den like omdiskuterte nabostaten. Og samtidig gi Ståle Solbakken et ordentlig dilemma.»

Det er altså ikke NRK som har et dilemma!

Det er flott at det drives kritisk journalistikk mot disse landene, men spørsmålet er vel om NRK er i en uhildet situasjon der de faktisk har troverdighet på området.

Muligens burde NRK også være kritiske til sine egne eiere som faktisk oppfordrer til investeringer i emiratene og som selv har investert flere milliarder via oljefondet i land som bedriver sportsvasking – og som Norge selger våpen til.

Det er slett ikke lett å være mediebedrift som er avhengig av politisk goodwill i hjemlandet, si!

Om jeg skal se på VM fra Qatar? Nei, jeg holder meg til den gode serien «Med hjartet på rette staden».

Om jeg skal fortsette å følge Manchester City, på tross av tvilsomme eiere? Ja! Jeg heier på klubben, ikke på eierne – og får mye kjeft for det.

Om jeg skal fortsette å sponse NRKs Qatar-satsing? Der har jeg dessverre intet valg.

Powered by Labrador CMS