Statsminister Erna Solberg intervjues av Svein Tore Bergestuen på Skups Late Night Show. Foto: Eskil Wie Furunes.
Statsminister Erna Solberg intervjues av Svein Tore Bergestuen på Skups Late Night Show. Foto: Eskil Wie Furunes.

Statsministeren på Skup:
– Jeg tror mediene må passe på vinklingsiveren sin

Erna Solberg på Skups «Late Night Show».

Publisert Sist oppdatert

– Det er mye som skrives som ikke er usant, men som jeg opplever at det ofte blir veldig vinklet, sa statsminister Erna Solberg til en fullsatt sal med journalister og redaktører på Skup-konferansen fredag.

– En utelater ofte så mye, og har bestemt seg på forhånd for hvilken sak det skal bli, sa Solberg.

Det var Svein Tore Bergestuen som intervjuet statsministeren under den tradisjonsrike programposten «Late Night Show» under Norges største journalistikk-konferanse. Showets gjester er alltid hemmelig, helt til de står på scena.

Solberg ble også spurt om håndteringa av Wara-saken – og om saken om VGs dekning av den mye omtalte dansevideoen med Trond Giske.

– Jeg har lært noen ting i den saken, og det er at om du har en krise, og du gir ut en rapport som du bruker lang tid på, så trenger du ikke å stille i Dagsnytt 18, sa statsministeren.

– Helt ærlig er det en ganske vanskelig sak, den er vanskelig for pressen og til ettertanke for alle, sa hun, og trakk fram hvor viktig det er for journalister å skille mellom «profesjonelle» intervjuobjekter, som henne selv, og de som ikke er medietrent.

– Det er stor forskjell på oss som vet hva vi skal og bør si, og de som ikke er det. Alle politikere har vært i slike situasjoner, der vi har ment at vi ikke har sagt det en journalist har ment vi har sagt.

– Hva tror du om tilliten til pressen? spurte Bergestuen.

– Det er jo noen som sier at vi ikke kan stole på pressen, men jeg tror mediene må passe på vinklingsiveren sin. Det er en diskusjon vi børe ha framover, sa Solberg.

Powered by Labrador CMS