Espen Aas rakk så vidt å ta imot flyttelasset før han tok til på den nye jobben som NRKs korrespondent i London. Foto: NRK.
Espen Aas rakk så vidt å ta imot flyttelasset før han tok til på den nye jobben som NRKs korrespondent i London. Foto: NRK.

Prinsefødsel på «første» arbeidsdag

NRKs nye London-korrespondent måtte ta i mot flyttelasset før han gikk på direkten.

Mandag morgen sjekket Espen Aas inn på et grytidlig fly til London. En uke før resten av familien reiste han for å ta imot flyttelasset før han skulle ta over som utenrikskorrespondent etter Gry Blekastad Almås. Egentlig begynner han ikke før 1. august. 

Flyttelass

Men da Aas logget seg på flyselskapet trådløse nettverk så han nyheten om at hertuginne Cathrine - populært kalt Kate - var lagt inn på sykehus for å føde. 

– Det første jeg gjorde var å sende en mail til sjefen med klokkeslett for når jeg kunne jobbe, sier Aas på telefon fra folkemengden rundt Buckingham Palace tirsdag i påvente av de varslede 41 kanonskuddene.

Aas var nemlig nødt til først å ta i mot det ventede flyttelasset. Mens tretti kubikk ble båret inn rapporte korrespondenten hjem til NRKs radiosendinger. 

Blå joggesko

Da eskene var på plass begynte letingen etter arbeidsantrekk som sømmer seg en prinsefødsel.

– Jeg fant dressen og en hvit skjorte. Men jeg måtte ut å kjøpe slips, og stilte i blå joggesko.

Etter nødvendige innkjøp satte han i 12-tiden kursen for St. Marys-sykehuset i Paddington i London. Der leide han nødvendig kamera og satellitt fra BBC og den europeiske kringkastingsunionen EBU. 

– Jeg ble ringt opp av forskjellige NRK-redaksjoner. Det var kjempegøy, sier Aas, som kommer fra jobben som politisk journalist i Dagsrevyen.

– God timing

Egentlig skulle han bruke denne uka på å ordne leiligheten før resten av familien kommer over. Men klokken 2 i natt måtte han lete fram sengetøy før han stod opp klokken seks tirsdag for å fortsette rapporteringen.

– Hvis William og Kate reiser hjem i dag roer det meste seg fram til et navn blir klart og dåpen. Men flaggene vaier her og folk er huggærne overalt. Det er som en maurtue rundt Buckingham Palace.

– Tar du det som et tegn at prinsen kom samme dagen som du var på plass i ditt nye tegn?

– Jeg skal ikke ta æren for ankomsten, men det var godt timing. 

NRK får i høst en rekke nye utenrikskorrespondenter. Foruten Aas skal Gro Holm til USA, Åse Marit Befring til Brüssel og Christine Præsttun og Sverre Tom Radøy til Nairobi.

Powered by Labrador CMS