Sjefredaktør Torry Pedersen i VG. Foto: Birgit Dannenberg
Sjefredaktør Torry Pedersen i VG. Foto: Birgit Dannenberg

Torry trimmer organisasjonen

Flytter på redaktører.

Sjefredaktør Torry Pedersen gjør rokeringer i sitt eget redaktørkollegium. Helje Solberg, nåværende redaktør for papiravisa, får innholdsansvar på alle plattformer med unntak av VGTV. Dagens digitalredaktør Espen Egil Hansen får ansvar for utvikling, organisering og ressursbruk.

Det er beskjeden de ansatte fikk på et allmøte i Akersgata i ettermiddag.

Foreldet

Pedersen forklarer at redaktørlinjen for den digitale produksjon ble opprettholdt da VG og VG Multimedia ble slått sammen i fjor. Redaktøren mener at medieutviklingen viser at den modellen ikke lenger er bærekraftig.

– Helje Solberg får ansvar for den daglige nyhetsproduksjonen. Espen Egil Hansen får ansvar for sammensetningen og utvikling for alle produkter, som hvordan produktene skal være i forhold til hverandre, uttrykket deres, ressursbruk og innovasjon, sier Pedersen.

– Hva ønsker du å oppnå med dette grepet?

– At vi skal vinne nyhetskampen hver dag og være best forberedt for den digitale fremtiden. Samtidig er det viktig å opprettholde papiravisen som et lønnsomt produkt. Det er for eksempel derfor vi lanserer nytt lørdagsbilag i november.

Fornøyd klubb

Klubbleder Andreas Nielsen sier at organisasjonen nå skal kneppes over til å bli enda mer digital.

– Det er noe vi i klubben har pusha på for. Vi har hatt to stolper i organisasjonen. Det har vært en ulogisk organisering. Nå får vi løst opp i den floka, sier Nielsen. 

– En del prosesser som har stått i stampe det siste halvåret kommer nå igang igjen.

Klubblederen sier at omorganiseringen ikke vil føre til umiddelbare endringer i de redaksjonelle produktene.

Powered by Labrador CMS