Skjermdump fra VGs iPad-utgave.
Skjermdump fra VGs iPad-utgave.

VG+ lanseres internt i kveld

VGs iPad-utgave skal komme i handelen neste uke.

Publisert Sist oppdatert

VG lanserer i kveld sin iPad-utgave VG+ internt. Det forteller sjefredaktør Espen Egil Hansen i VG Nett.

Han har tidligere antydet at VG+ ville bli lansert eksternt i dag, men godkjenningen fra Apple lar vente på seg.

Lav pris

iPad-versjonen ble sendt inn til Apple for godkjenning forrige lørdag. Ifølge Hansen vil VG + komme for salg i løpet av neste uke, sannsynligvis onsdag eller torsdag.

VG har tidligere fortalt at nysatsingen skal favne det beste og mest visuelle innholdet fra papir og nett til en ny leseopplevelse. VG+ blir gratis den første perioden, men skal så selges i abonnement.

VG+ blir gratis for brukerne de første par månedene og deretter blir det en månedsbetaling.

– Vi har analysert betalingsviljen nøye, og tenker å tilby månedsabonnementer i prisleie 60-99 kroner. Vi ønsker i tillegg til å gi leseren mulighet til å kjøpe tilgang i én dag. Produktet vil uansett være gratis i lanseringsfasen på cirka to måneder, sier VG Mobils direktør Tor Jacobsen til Journalisten.

Egen betalingsløsning

VG arbeider med en egen betalingsløsning og for å slippe å måtte gi fra seg 30 prosent av salgssummen til Apple. Jacobsen sier de ikke er sikre på om egen betalingsløsning vil forsinke godkjenningsprosessen.

– Det får nesten tiden vise. Det viktigste for VGs del er å lage en enkel betalingsløsning hvor vi kan tilby leserne abonnement av VG+, sier Jacobsen.

Betalingsløsningen skal ifølge Jacobsen ikke være avhengig av pålogging med BankID.

Powered by Labrador CMS