Mediefolk:

– Selv om jeg har trivdes ved Nord Universitet, har en del av meg savnet journalistikken hver eneste dag, sier Espen Leirset.
– Selv om jeg har trivdes ved Nord Universitet, har en del av meg savnet journalistikken hver eneste dag, sier Espen Leirset.

Espen Leirset blir ny sjefredaktør i Innherred

Returnerer til journalistikken.

Publisert Sist oppdatert

Styret i Mediehuset Innherred har i dag ansatt Espen Leirset (43) som ny sjefredaktør, skriver styret i en pressemelding.

Leirset arbeider i dag som førsteamanuensis ved Nord universitet i Levanger. Han tok i 2020 en doktorgrad i sosiologi hvor temaet var åpenhet i lokalpolitikken.

– Selv om jeg har trivdes ved Nord Universitet, har en del av meg savnet journalistikken hver eneste dag. Jeg føler meg som en gammel sirkushest som kjenner lukten av sagmugg. Når en så spennende mulighet byr seg, vil jeg tilbake i manesjen, sier Leirset i pressemelding.

Den nye redaktøren er født og oppvokst i Verdal, og bor i dag i Levanger.

– Jeg brenner for å utvikle Levanger og Verdal. Et godt sted å bo trenger ei god lokalavis, som følger levangsbyggen og verdalingene i smått og stort. Innherred er et spennende mediehus, og jeg gleder meg til å bli en del av en flott redaksjon.

Leirset jobbet i 12 år i ulike redaksjonelle stillinger før han begynte ved daværende Høgskolen i Nord-Trøndelag i 2012.

Han startet som journalist i Innherreds Folkeblad Verdalingen i 1998, og var innom både Levanger-Avisa, Adresseavisen og Teknisk Ukeblad før han i 2007 ble ansatt i Trønder-Avisa. Der var Leirset journalist og nyhetsleder fram til han forlot mediebransjen og ble akademiker.

Styreleder i Innherred, Henning Johansen, sier seg i pressemeldigen veldig fornøyd med redaktøransettelsen.

– Det er viktig for lokalavisa å ha en redaktør som både kan hevde og formulere klare meninger, og som samtidig har god innsikt i mediebransjen.

Johansen legger til:

– Han skyr ikke den offentlige debatten, men har gått inn i den med klare og til dels sterke meninger. Jeg er derfor veldig glad for at Espen Leirset har tatt denne utfordringen.

Powered by Labrador CMS