– Det er synd at det skal være så belastende for folk å stille opp i slike saker, sier Inge Alexander Gjestvang, leder i FRI.
– Det er synd at det skal være så belastende for folk å stille opp i slike saker, sier Inge Alexander Gjestvang, leder i FRI.

NRK slettet Facebook-innlegg etter sjikane mot transperson

– Trist at voksne mennesker ikke kan oppføre seg, sier redaktør.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Lørdag kveld måtte NRK slette Facebook-innlegget om transpersonen Martin Klingan Skjold. Grunnen var at det kom flere sjikanerende og ubehagelige kommentarer, skriver NRK.

NRK.no publiserte denne helgen en artikkel om 34-åringen, som har kjempet for å å få lov til å være mann. Da NRK delte artikkelen på Facebook, kom de negative tilbakemeldingene.

Degenerert, mentalt syk, ustabil og ekkel er blant ordene som skal ha blitt brukt i kommentarfeltet.

Flere personer skal ha tipset politiet om kommentarene, skriver NRK.

– Det er synd at det skal være så belastende for folk å stille opp i slike saker, sier Inge Alexander Gjestvang, leder i FRI - Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, til NRK.

Han legger til at han ukentlig får meldinger om folk som sier de melder seg ut av sosiale melder og slutter å lese nettaviser fordi det er en for stor belastning

Gjestvang frykter at hatytringene skal bidra til hatmotivert vold.

– Det er trist at voksne mennesker ikke kan oppføre seg, sier Espen Olsen Langfeldt, redaktør i Nyhetsdivisjonen i NRK, til egen nettside.

– Det er ikke rom for sjikane på NRKs plattformer, enten det er gjennom sosiale medier eller våre egne kanaler, sier Langfeldt.

Powered by Labrador CMS