– Det er synd at det skal være så belastende for folk å stille opp i slike saker, sier Inge Alexander Gjestvang, leder i FRI.
– Det er synd at det skal være så belastende for folk å stille opp i slike saker, sier Inge Alexander Gjestvang, leder i FRI.

NRK slettet Facebook-innlegg etter sjikane mot transperson

– Trist at voksne mennesker ikke kan oppføre seg, sier redaktør.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag kveld måtte NRK slette Facebook-innlegget om transpersonen Martin Klingan Skjold. Grunnen var at det kom flere sjikanerende og ubehagelige kommentarer, skriver NRK.

NRK.no publiserte denne helgen en artikkel om 34-åringen, som har kjempet for å å få lov til å være mann. Da NRK delte artikkelen på Facebook, kom de negative tilbakemeldingene.

Degenerert, mentalt syk, ustabil og ekkel er blant ordene som skal ha blitt brukt i kommentarfeltet.

Flere personer skal ha tipset politiet om kommentarene, skriver NRK.

– Det er synd at det skal være så belastende for folk å stille opp i slike saker, sier Inge Alexander Gjestvang, leder i FRI - Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, til NRK.

Han legger til at han ukentlig får meldinger om folk som sier de melder seg ut av sosiale melder og slutter å lese nettaviser fordi det er en for stor belastning

Gjestvang frykter at hatytringene skal bidra til hatmotivert vold.

– Det er trist at voksne mennesker ikke kan oppføre seg, sier Espen Olsen Langfeldt, redaktør i Nyhetsdivisjonen i NRK, til egen nettside.

– Det er ikke rom for sjikane på NRKs plattformer, enten det er gjennom sosiale medier eller våre egne kanaler, sier Langfeldt.

Powered by Labrador CMS