Rasmussen vant i World Press Photo

Fotograf Espen Rasmussen har vunnet første- og tredjepris i World Press Photo: – Helt vanvittig. Dette er det største du kan vinne som pressefotograf, sier han.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Rasmussens vinnerbilde er i kategorien «Arts and Entertainment» og viser en ung latvisk kvinne i en blomstereng.

– Jeg reiste til Latvia som frilans sammen med journalist Odd Helge Brugrand for å skrive om latviernes spesielle måte å feire midtsommer på. Den er inspirert av norrøn historie, sier Rasmussen.

Reportasjen sto på trykk i VG Helg. Bildet som ble honorert med en tredjeplass i kategorien «People in the news» ble tatt på oppdrag for VG i Kashmir.

– Journalist Freddy Andersen og jeg dro til Pakistan for å lage en dokumentar om hvordan folket i Kashmir hadde det etter jordskjelvet, sier Rasmussen.

World Press Photo er verdens største konkurranse for pressefotografer. I år hadde 4.500 fotografer sendt inn til sammen over 70.000 bilder til juryering. Fotografene Alexander Nordahl, Harald Henden og Pål Hermansen er tidligere norske prisvinnere. Ingen nordmenn har tidligere fått to priser i samme konkurranse.

– Det er den desidert mest prestisjetunge konkurransen for fotojournalistikk, sier Rasmussen.

Prisvinneren er for tiden sjukmeldt med influensa og venter med feiringen til den er over. Rasmussen er også nominert til den norske Årets Bilde-konkurransen, en konkurranse der han har hentet mye heder tidligere.

 

Se vinnerbildene i World Press Photo.

Powered by Labrador CMS