Espen Udland. Foto: ABC Startsiden.
Espen Udland. Foto: ABC Startsiden.

ABC flytter til Thailand

Leieavtalen er signert, lokalene pusses opp og snart ansettes utviklerne.

Publisert Sist oppdatert

Å flytte utviklingsavdelingen i nettbedriftene er blitt noe flere ser på. Særlig fordi arbeidsstyrken og kompetansen i Norge er begrenset. I hvert fall er det årsaken til at ABC Startsiden etablerer en egen utviklingsavdeling i Bangkok, i tillegg til den som allerede eksisterer i Oslo.

Språk

Det siste året har nettselskapet som eies av Telenor sondert, snust og nettverket i Thailand for å finne en plass i storbyen. Nå har Espen Udlands utsendte gjort akkurat det. Leieavtalen er på plass, håndverkerne pusser opp og i løpet av de neste tre til fire månedene skal nettselskapet ha rekruttert 10 utviklere.

– Det er flere grunner til at vi gjør dette, den viktigste er at vi over langt tid har jobbet med å rekruttere norsk ekspertise til de programmeringsspråkene vi benytter, men vi har ikke fått tak i den nødvendige kompetansen. Da har vi til og med benyttet oss av hodejegere!

Mobilt

Udland forteller at avdelingen i Norge skal bestå, slik den gjør i dag, med åtte rene utviklere. Disse betjener ABC Startsiden, ABC Nyheter og nyhetsaggregatoren Overblikk.

– Det er klart at det er rimeligere marked å utvikle produkter og tjenester i. Vi har også sett på andre muligheter i Thailand, og vet at de er gode på å produsere tjenester til mobiler. Det er god kompetanse og som kan være viktig for oss.

– Så betyr dette at ABC vil lansere flere nye tjenester som Overblikk og ABC Nyheter i tiden som kommer?

– Vi har en ønskeliste på blokken. Hva det er får vi komme tilbake til.

Powered by Labrador CMS