Ansvarlig redaktør Espen Udland i ABC Nyheter. Foto: ABC Startsiden
Ansvarlig redaktør Espen Udland i ABC Nyheter. Foto: ABC Startsiden

Sa opp lokalavtalen

Uten å ha ført reelle forhandlinger.

Publisert Sist oppdatert

Redaksjonsklubben i ABC Nyheter stiller seg spørrende til at ansvarlig redaktør Espen Udland har sagt opp lokalavtalen uten å ha ført forhandlinger. Klubbleder Ola Karlsen sier til Journalisten at han ikke har fått noen signaler om hva ledelsen egentlig ønsker.

Forandring

Karlsen vil heller ikke være med på at avtalen ikke lenger gjelder, selv om ledelsen kanskje mener det.

– Vi mener at avtalen fortsatt er gyldig siden de har sagt den opp uten forhandlinger. Vi har skjønt at ledelsen ønsker forandringer i avtalen, men ikke hva de ønsker å endre. Derfor venter vi nå på at det kommer opp forslag til forhandlinger, så kan vi starte med det som er substansen i ledelsens ønsker. Ikke i gal ende, hvor ledelsen har begynt her, sier klubblederen.

Gamle

Espen Udland forteller at ledelsen ønsker å diskutere lokalavtalen på nytt, og sier ledelsen har signalisert dette ønsket siden i vår. Han mener det er blitt drøftet med klubben over tid. Udland viser også til tidligere klubbleder.

– Men vi er enige i at formalia må være på plass, og vil sørge for å gjøre dette så fort som mulig. Helst i løpet av oktober.

Klubbleder Karlsen bekrefter at klubben har vært kjent med ledelsens ønske om å gjøre endringer i lokalavtalen.

– Men hva dette konkret går i, vet vi ingen om.

Nye

ABC Nyheter har det siste året vært gjennom en tøff tid med omstruktureringer hengende over seg i flere måneder. Siden begynnelsen av året har den ene medarbeideren etter den andre forlatt selskapet, og da det i forrige måned ble kjent at redaksjonen skulle nedbemannes, forsvant enda flere. Faktisk flere enn styret hadde sagt måtte kuttes.

Nå leter Udland etter folk for å erstatte medarbeidere som sa opp.

– Vi jobber med noen kandidater og håper vi greier å lande dem på relativt kort tid.

Powered by Labrador CMS