Journalist og TV-produsent Torbjørn Leidal har i løpet av tre og et halvt år startet fire nye nettaviser. Nå lanseres den femte.
Journalist og TV-produsent Torbjørn Leidal har i løpet av tre og et halvt år startet fire nye nettaviser. Nå lanseres den femte.

Etablerer søsteravis for avfallsbransjen i Sverige

– Vi gir enda mer gass, sier administrerende direktør i Small Step Media, Torbjørn Leidal.

Publisert

I april lanseres søsteravisen til Avfallsbransjen.no i Sverige. Det melder eierselskapet Small Step Media.

Administrerende direktør, Torbjørn Leidal, sier i pressemeldingen at interessen for de to nettavisene Avfallsbransjen.no og Biogassbransjen.no har vært så stor, at flere skandinaviske aktører har bedt dem om å starte i Sverige også.

– Enda mer gass

Den svenske søsteravisen skal hete Avfall2Resurs.se og det er den svenske journalisten John Göransson som blir redaktør.

På tre og et halvt år har Small Step Media startet nettavisene Avfallsbransjen.no, Biogassbransjen.no, Hydrogen24.no og Cnytt.no. Administrerende direktør Leidal sier til Journalisten at det ikke er mange andre norske mediebedrifter som ekspanderer i Europa om dagen.

– Vi begynte på null for tre og et halvt år siden. Vi er tre journalister som driver dette, og planen er å etablere søsteraviser i flere europeiske land. Nå gir vi enda mer gass.

Utvikler avfallsbørs

Ifølge pressemeldingen skal norske lesere av Avfallsbransjen.no få gratis tilgang til Avfall2Resurs.se. Det viktigste innholdet kommer også til å bli oversatt og publisert i både Sverige og Norge, og redaksjonene skal samarbeidet, sier Leidal.

Han forteller også at de er i ferd med å utvikler en europeisk avfallsbørs.

– Det blir en digital plattform hvor man får satt markedspris og kan kjøpe og selge fraksjoner som plast, matavfall, gips og trevirke på en sikker måte, sier han.

Han sier de ser store synergier mellom nyheter og digitale nytteplattformer som en service for leserne.

Powered by Labrador CMS