Tom Hugo Hermansen, Alexandra Rotan og Fred René Buljo i gruppen KEiiNO opptrer på Eurovision Village tidligere denne uken. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Eurovision-sending hacket med falskt angrepsvarsel

Nettsendingen ble avbrutt.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Hackere lyktes med å sende et falsk varsel om et missilangrep i en nettsending av tirsdagens semifinale i Eurovision Song Contest. Hamas anklages for å stå bak.

Nettsendingen til Israels offentlige kringkastingsselskap ble avbrutt av det som tydet på satellittbilder av arrangørbyen Tel Aviv med grafikk av en røyksøyle for å signalisere et missilangrep.

Varselet sluttet med lyden av flytalarm og en melding på engelsk av det som skulle forestille en israelsk militærperson som advarte om forestående angrep.

– På et tidspunkt var det en overtakelse, tilsynelatende av Hamas, av vår digitale sending, sier kringkastingssjef Eldad Koblenz.

Den vanlige TV-sendingen ble ikke påvirket.

– Jeg er glad for at vi lyktes med å overvinne angrepet på få minutter. Jeg tror det var Israels kjappeste seier over Hamas i historien, sa Koblenz i et intervju med israelsk militærradio.

Landet arrangerer den 64. utgaven av Eurovision Song Contest etter at israelske Netta Barzilai gikk til topps i Portugal i fjor.

KEiiNO er Norges innslag i konkurransen med låten «Spirit in the Sky». Gruppen bestående av Fred Buljo, Alexandra Rotan og Tom Hugo skal i aksjon i torsdagens semifinale.

Det er ventet at 200 millioner vil følge lørdagens finale.

Powered by Labrador CMS