Marita E. Valvik, Kyrre Lien, Silje Bratland Roksvåg og Even Skårberg Aarnes er nyvalgte medlemmer i NJs landsstyre, for perioden 2019-2021. Foto: Kristine Lindebø

Her er NJs nye landsstyremedlemmer – og dette vil de jobbe for

Det nye landsstyret samla for første gang.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mandag og tirsdag hadde NJs nyvalgte landsstyre sin første samling, med oppstartsdag mandag og ordinært landsstyremøte tirsdag, hvor de blant annet snakket om årets lønnsforhandlinger.

Denne periodens landsstyre skal sitte til landsmøtet i 2021, har fire nye faste medlemmer, og sju nye varamedlemmer. Vi tok en prat med de nye faste medlemmene om hva de vil jobbe for i den kommende perioden.

Marita E. Valvik, journalist, Aftenposten

Marita E. Valvik, journalist, Aftenposten og nytt medlem i NJs landsstyre. Foto: Kristine Lindebø

– Hvorfor hadde du lyst til å sitte i landsstyret?

– Jeg synes det er veldig flott å få en mulighet til å representere alle de som gjør hverdagsjobben der ute, å sørge for at de får best mulig arbeidsforhold og lønn. Så jeg kommer nok til å jobbe veldig mye med lønnsforhandlinger og tariffarbeid.

– Hva vil du jobbe spesifikt for denne perioden?

– Det blir nok lønnsforhandlinger, men som vi har sett er de midlertidiges stilling også veldig viktig å jobbe for, særlig når en ser hvordan de blir behandla i store konsern.

– Jeg har også lyst til å trekke fram at vi må jobbe for å ta vare på journalisters integritet, mulighetene til å jobbe med journalistikk, samt kårene til hele bransjen framover. Når vi ser framveksten av falske nyheter, blir det viktigere med gravejournalistikk, og journalistikken betyr mye for hver mann i gata. Da er det veldig viktig å passe på at vi har en god organisasjon som tar vare på den oppgaven.

Even Skårberg Aarnes, journalist, NRK Telemark

Even Skårberg Aarnes, journalist, NRK Telemark og nyvalgt medlem i NJs landsstyre. Foto: Kristine Lindebø

– Hvorfor hadde du lyst til å sitte i landsstyret?

– Det er en unik mulighet og lære hele mediebransjen enda bedre å kjenne og kunne påvirke i den retninga en tror er fornuftig.

– Du er jo eneste i landsstyret fra NRK utenfor Marienlyst. Hvordan blir det?

– Jeg mener det er veldig viktig at distriktsdivisjonen er representert i landsstyret når tross alt nesten halvparten av NJ-medlemmene fra NRK er fra distriktsdivisjonen. Samtidig hviler det et ansvar på meg om å sikre at stemmene fra distriktet blir hørt i landsstyret, ikke bare fra NRK, men fra NJ-medlemmer fra hele landet. Vi er heldigvis flere fra distriktene fra andre redaksjoner, så det tror jeg kommer til å bli bra.

– Hva vil du jobbe spesifikt for denne perioden?

– Dette er noe av det, at hele NJ skal samles tettere til en familie på kryss og tvers av redaksjoner og geografi.

– Et annet viktig punkt, er å sikre at kompetanse til medlemmene blir ivaretatt og forbedra. I NRK-oppgjøret i fjor fikk vi gjennom et viktig krav – å sikre kontinuerlig kompetanseutvikling av medarbeiderne. Det blir viktig for hele NJ å sikre at bedriftene tar ansvaret for å gjøre den jobben.

Kyrre Lien – frilans fotojournalist

Kyrre Lien, frilans fotojournalist og nytt medlem i NJs landsstyre. Foto: Kristine Lindebø

– Hvorfor hadde du lyst til å sitte i landsstyret?

– Fordi jeg synes det er en veldig fin mulighet til å påvirke politikken i NJ og det jeg brenner for. Særlig det å kunne snakke opp sakene til oss frilansere, til fotografer og til unge mennesker inn i bransjen – å rett og slett ha deres stemme inn i landsstyret.

– Hva vil du jobbe spesifikt for denne perioden?

– En av de viktigste tingene for meg og for frilanserne er å bedre arbeidsvilkårene for frilansere. Jeg vil jobbe for lik lønn for likt arbeid, for å få gjennomslag for de veiledende satsene NJ har utarbeida, for rammeavtalen mellom NJ og MBL, og de tingene som er veldig sentralt for oss frilansere.

Silje Bratland Roksvåg, journalist, Agderposten

Silje Bratland Roksvåg, journalist, Agderposten og nytt medlem i NJs landsstyre. Foto: Kristine Lindebø

– Hvorfor hadde du lyst til å sitte i landsstyret?

– Jeg tenker det er en fin mulighet til å videreføre det tillitsmannsarbeidet jeg har jobbet med i mange år, og jobbe for at medlemmene skal ha en best mulig hverdag og best mulige forutsetninger for å gjøre en god jobb – som igjen vil sikre god journalistikk som vi kan forsvare.

– Hva vil du jobbe spesifikt for denne perioden?

– Jeg er opptatt av organisasjonsbygging, alt fra å jobbe for aktiviteter for medlemmene, til at NJ skal være ei fagforening som fanger om alle de som jobber med media. Da mener jeg ikke bare tradisjonelle journalister, men også de nye gruppene som jobber med yrket vårt.

– En annen ting jeg er opptatt av er alle de medlemmene som ikke tilhører et konsern. Det er viktig å få dem mest mulig inn i varmen.

Norsk Journalistlags nye landsstyre var samla til sitt første møte 8. og 9. april. Foto: Kristine Lindebø
Powered by Labrador CMS