Fagpressen skuffet over budsjettet

Administrerende direktør i Fagpressen, Even Trygve Hansen, er skuffet over statsbudsjettet som han mener favoriserer avisene og er blottet for nytenkning.

Publisert Sist oppdatert

Dommen over Kulturdepartementets budsjettforslag, som Valgerd Svarstad Haugland presenterte i går, er hard i Den Norske Fagpresses Forening (DNFF). Administrerende direktør, Even Trygve Hansen, mener det mediepolitiske hovedmålet om mediemangfold, som departementet bekjenner seg til, ikke følges opp i praktisk politikk.

- Med dette budsjettet vises det ingen vilje til nytenkning, fortsatt er det bare én mediekanal, avisene, som støttes. Dette holder ikke i forhold til mangfoldsargumentasjonen de selv bruker i budsjettforslaget, sier Even Trygve Hansen. Han legger til at fagpressen er lei av bare å bli nevnt i festtalene, og aldri få en konstruktiv dialog med regjeringen.

Momsfritak

Konfrontert med Fagpresseforeningens misnøye over manglende støtte viser kulturminister Valgerd Svarstad Haugland til at momsfritaket reelt sett er den viktigste pressestøtten vi har.

- Det er riktig at vi ikke gjør noe nytt med årets budsjett og at den spesielle pressestøtten til avisene som vi har hatt i mange år ligger fast. Men den største støtten gir vi gjennom momsfritak og den inkluderer fagpressen, sier Svarstad Haugland.

Powered by Labrador CMS