Avslørt med navn og bilde

Expressen blåser identiteten til anonyme skribenter på rasistnettsteder.

Den svenske avisa publiserer tirsdag navn på og bilder av elleve av de mest aktive forfatterne av ekstreme, anonyme innlegg på det som omtales som rasistiske nettsteder: Avpixlat, Exponerad og Fria Tider.

Svenske Journalisten skriver at det uavhengige journalistforumet Researchgruppen har samarbeidet med Expressen om å avsløre identiteten til  6.200 anonyme brukere av de nevnte nettstedene.

Researchgruppen har sett nærmere på de 1.500 personene som daglig skriver på nettstedene og har identifisert 406 såkalte toppkommentatorer.

Nesten alle de identifiserte personene er ifølge svenske Journalisten medlemmer av det innvandrerfiendtlige partiet Sverigedemokraterna.

Researchgruppen har tidligere avslørt at en domfelt pedofil person sto bak nettstedet Exponerad. Journalistforumet vil bruke det nye materialet til en rapport og kontinuerlig publisere informasjon på sitt eget nettsted. Navnene på de som blir identifisert vil bare bli offentliggjort når det er journalistisk forsvarlig, sier Martin Fredriksson fra Researchgruppen til Expressen.

Anna Troberg, leder av det svenske Piratpartiet, er sterkt kritisk til Expressens framgangsmåte.

 ”Å avsløre fremmedfiendtlige politikere er et kortsiktig kick som fremmer løssalget. Dessverre forsterker det også de fremmedfiendtlige politikernes posisjon blant sine egne velgere, så det gjør det enda enklere for dem å portrettere seg selv som martyrer, “skriver hun i en kommentar i Svenska Dagbladet.

Powered by Labrador CMS