I dag åpner Facebook for at norske medier kan søke seg inn på Facebook Accelerator-programmet.
I dag åpner Facebook for at norske medier kan søke seg inn på Facebook Accelerator-programmet.

Facebook vil hjelpe norske lokalaviser

Ruller ut nytt støtteprogram i Norge.

Publisert Sist oppdatert

I dag lanserer teknologigiganten The Facebook Accelerator-program i Norden. I løpet av programmet, som varer i ni måneder, vil utvalgte medier få hjelp med overgangen til det som Facebook beskriver som «internett-sikre forretningsmodeller med nye inntektsstrømmer».

Det følger også penger med. Alle mediene som deltar vil få et stipend på 50.000 dollar. Cirka 425.000 kroner etter dagens kurs.

I en pressemelding skriver Facebook at man ser at både i Norge og resten av verden, så er det mange eksempler på medier som har klart å tilpasse seg digitalt, men at særlig mindre lokalaviser sliter. Programmet er spesielt rettet mot disse, men også andre medier kan søke, skrive Facebook.

– For mindre lokalaviser, som ikke har de samme ressursene som de store, haster det med å finne nye og bærekraftig løsninger, slik at vi kan motvirke spredningen av «nyhetsørkener», sier Sarah Brown ifølge pressemeldingen.

Brown er Facebooks leder for «news partnership» i Nord-Europa.

– Facebook Accelerator er et spennende og effektivt program, som vi er veldig glade for å rulle ut til Norge og resten av Norden, forsetter Brown – og avslutter:

– Det er viktig at alle borgere har tilgang til kvalitetsjournalistikk, uansett hvor de bor.

Facebook-programmet er en del av Facebook Journalism Project. The Facebook Accelerator ble første gang gjennomført i USA i 2018. 13 programmer er deretter blitt igangsatt rundt omkring i verden, og cirka 175 medier har deltatt.

Ifølge Facebook har det tyske mediekonsernet Funke økt antall digitale abonnenter med 45 prosent på ett kvartal etter å ha deltatt i programmet. På verdensbasis skal programmet ha ført til at de deltakende mediene samlet sett har fått 150.000 nye betalende abonnenter.

Facebook åpner for å ta imot søknader fra i dag og fram til 12. mars.

Powered by Labrador CMS