Det sosiale nettverket har også permanent utestengt et amerikansk kommunikasjonsselskap som anklages for å stå bak de falske kontoene.
Det sosiale nettverket har også permanent utestengt et amerikansk kommunikasjonsselskap som anklages for å stå bak de falske kontoene.

Facebook har fjernet 276 kontoer med falske profiler som hyllet Trump

Selskapet bak ønsker nå å «korrigere enhver misforståelse».

Publisert Sist oppdatert

Facebook har stanset en kampanje som brukte falske profiler til å hylle president Donald Trump, opplyser mediegiganten.

Bakgrunnen er Washington Posts artikkel i september om at en Trump-vennlig gruppe kjent som Turning Point Action betalte tenåringer for å publisere koordinerte støtteerklæringer, noe som er brudd på Facebooks regler.

Kommunikasjonsselskapet som koordinerte innsatsen på vegne av gruppen, er permanent utestengt fra nettverket, ifølge Facebook.

Aktiviteten fra de falske kontoene besto mer i å kommentere nyhetsartikler enn å poste eget innhold, ifølge Facebook. Foruten å hylle Trump og Republikanerne gikk kampanjen også ut på å kritisere Demokratene og presidentkandidat Joe Biden.

I alt ble 200 Facebook-kontoer, 55 sider og 76 Instagram-kontoer fjernet. Nettverket hadde over 370.000 følgere på Facebook og 22.000 på Instagram.

Både Facebook og Twitter fjerner med jevne mellomrom falske kontoer, både amerikanske og utenlandske, som forsøker å påvirke den politiske debatten og valgkampen.

Nettverket som Facebook nå har stanset, ble aktivt før mellomvalget i 2018. Deretter ble det stille fram til juni i år, da kontoene igjen begynte å publisere synspunkter om blant annet koronapandemien. Personene som styrte kontoene, brukte arkivbilder for å lage falske profiler, hvorav mange ble fjernet av Facebooks automatiserte programvare.

Turning Point Action, en uavhengig lobbygruppe, sier de vil samarbeide med Facebook for «å korrigere enhver misforståelse» om gruppens innhold.

Powered by Labrador CMS