Tommy Robinson var tidligere leder for antimuslimske English Defence League (EDL). I fjor ble han ansatt som rådgiver for UKIPs partileder Gerard Batten. Foto: Reuters / NTB scanpix

Britisk høyreradikal aktivist er slettet fra Facebook og Instragram

Fikk advarsel i forrige uke.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tommy Robinson, tidligere leder for antimuslimske English Defence League (EDL), er slettet fra Facebook og Instragram etter å ha blitt advart en rekke ganger.

Robinsons Facebook-side har ved flere anledninger brutt retningslinjene ved å publisere materiale som bruker dehumaniserende karakteristikk og oppfordring til vold mot muslimer, mener Facebook.

– Han har også oppført seg på en måte som trosser vår policy knyttet til organisert hat, sier Facebook i en uttalelse. Robinson er også slettet fra Instagram, som eies av Facebook.

I forrige uke mottok 36 år gamle Robinson en advarsel fra Facebook etter at han publiserte flere omstridte innlegg. I et av innleggene omtalte han muslimer som «skitne drittsekker». I et annet innlegg oppfordret han folk til å terrorisere og kutte av hodet til muslimer.

UKIP-leder Gerard Batten kritiserer utkastelsen og oppfordrer Facebook til å gjenopprette Robinsons kontoer. Labours nestleder Tom Watson, derimot, mener at Facebooks reaksjoner kommer i grevens tid.

– Den voldelige bøllen Tommy Robinson har altfor lenge fått lov til å ytre hat og antiislamske tirader gjennom Facebooks plattform, sier Watson.

Powered by Labrador CMS