Facebook-gründer Mark Zuckerberg har slettet flere hundre iranske kontoer de siste ukene. Foto: Stephen Lam Reuters / NTB Scanpix
Facebook-gründer Mark Zuckerberg har slettet flere hundre iranske kontoer de siste ukene. Foto: Stephen Lam Reuters / NTB Scanpix

Facebook sletter hundre falske kontoer opprettet i Iran

Fortsetter oppryddingen.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Falske kontoer og sider på Facebook og Instagram er blitt slettet fordi de «villedet personer om hvor de var og hva de gjorde».

Facebook har slettet 51 falske kontoer, 36 sider, samt sju sider og tre kontoer på Instagram, melder selskapet i en uttalelse tirsdag.

Kontoene ble slettet fordi de var involvert i en «koordinert inautentisk oppførsel» opprettet i Iran. Kontoene styrt av personer som «villedet personer om hvem de var og hva de gjorde», ifølge sikkerhetssjef Nathaniel Gleicher.

Gleicher sier videre i uttalelsen at de som postet innlegg på kontoene og sidene som nå er slettet, skrev på engelsk og arabisk. Budskapene som ble formidlet skal ikke ha vært rettet mot et spesielt land, men noen sider diskuterte offentlige personer og politikere i USA og Storbritannia.

Rundt 21.000 Facebook-kontoer fulgte en eller flere av sidene, ifølge Gleicher.

I januar uttalte Facebook at de fjernet over 350 kontoer og hundrevis av falske sider, samt Instagram-kontoer opprettet i Iran.

Powered by Labrador CMS