AFP har analysert videoen som ble direktesendt på Facebook Live og konkludert med at den er ekte. Foto: Reuters / NTB scanpix

Politiet advarer mot å dele video fra moské-skyting

Skal være filmet under angrepet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Newzealandsk politi advarer mot å dele en video som skal være filmet under moské-angrepet i Christchurch.

– Politiet er klar over at det sirkulerer en svært fæl video i forbindelse med hendelsen i Christchurch, skriver newzealandsk politi på Twitter.

– Vi oppfordrer på det sterkeste til at videolenken ikke blir delt. Vi jobber med å få fjernet ethvert opptak, uttaler politiet videre.

Video filmet av den antatt gjerningsmannen. Foto: Reuters / NTB scanpix

Videoen viser en glattbarbert hvit, korthåret mann som kjører til en moské der han begynner å skyte idet han går inn i bygningen. AFP har analysert videoen som ble direktesendt på Facebook Live og konkludert med at den er ekte.

AP og Reuters har publisert stillbilder fra en video som viser en av de antatte gjerningsmennene i en bil. Videoen er imidlertid ikke verifisert av politi eller andre.

Bilde av samme type våpen som kan ses på videoen, samt vedkommendes navn og tegneserie-profilbilde, var også synlig på en Twitter-konto. Der var det lagt ut det som skal være et lengre manifest fra en person som utgir seg for å være gjerningsmannen.

Facebook-kontoen der videoen ble publisert var kort tid etter skytingen ikke lenger tilgjengelig. Twitter-kontoen med samme navn ble raskt suspendert.

Kripos advarer også mot å oppsøke eller dele videoen. Kripos ber særlig foreldre passe på barna.

– Av erfaring vet vi at slike filmer kan spres raskt, også til plattformer som barn bruker, skriver Kripos på Twitter.

Powered by Labrador CMS