Facebook har engasjert seg for å stanse videoen som knyttes til drapene i Marokko og som sirkulerer på sosiale medier. Foto: Reuters / NTB scanpix

Politiet får hjelp av Facebook til å stanse video av drapene

Har eget team som jobber med saken.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Facebook har engasjert seg for å stanse videoen i tilknytning til drapene i Marokko og som sirkulerer på sosiale medier.

– I saker som dette har vi et eget team som umiddelbart er i dialog med myndighetene, slik som de danske politiet. Vi tillater ikke innhold på våre plattformer som forherliger eller oppfordrer til terrorisme eller massemord. Vi bruker både mennesker og kunstig intelligens for å fjerne slikt innhold så raskt vi kan, sier den danske Facebook-sjefen Martin Ruby til Danmarks Radio.

Men selv om det sosiale mediet har klart å slette videoen på sin side, betyr ikke det at den ikke vil fortsette å leve et virtuelt liv.

– Hvis det er en hjemmeside i Bangladesh eller Ghana som vil vise den, kan de legge den ut. Det er veldig vanskelig å tråle hele nettet etter en bestemt video. Det er ikke en «slette alle» -knapp som politiet kan trykke på og så er den borte, sier Jacob Mouritzen, som har spesialisert seg på sosiale medier i kommunikasjonsbyrået Mindshare.

Facebooks innsats betyr likevel at flertallet av brukere ikke vil få tilgang til videoen ved et uhell.

– Hvis de gjør jobben sin godt nok, er det ikke grunn til å frykte at man får se den på sosiale medier, eller at den blir sendt til dine barn, legger Mouritzen til.

Powered by Labrador CMS