Åtte personer er siktet etter et slagsmål utenfor Lyngdalshallen vest på Sørlandet tirsdag kveld.
Åtte personer er siktet etter et slagsmål utenfor Lyngdalshallen vest på Sørlandet tirsdag kveld.

Politiadvokat reagerer på mediepublisering av video fra slagsmål i Lyngdal

Redaktører forsvarer publisering.

Publisert Sist oppdatert

Flere medier på Sørlandet har publisert en video som viser deler av tirsdagens slagsmål i Lyngdal. Det får politiadvokat Liv Versland Seland til å reagere.

Lister, Fædrelandsvennen og Lyngdals Avis er blant mediene som har offentliggjort et klipp som viser en påkjørsel under slagsmålet.

– Jeg mener videoen identifiserer personer som er involvert. Videoen viser dessuten ikke hele hendelsesforløpet, og den viser ingenting om de avtaler som er gjort i forkant av hendelsen. Jeg mener at videoen kan gi et helt misvisende inntrykk av hendelsen, sier politiadvokat Seland til avisen Lister.

Konstituert ansvarlig redaktør Svein Morten Havaas i Lister forsvarer publiseringen. Det samme gjør Lyngdals Avis-redaktør Lars Rekaa.

– Dette er en video som dokumenterer noe av det dramatiske som skjedde den aktuelle kvelden. At det ikke er hele hendelsen som vises, rokker ikke ved vår vurdering av at dette er noe allmennheten bør få innblikk i. Filmens tekniske kvalitet er såpass dårlig at det ikke er mulig å se tydelig hvem som er filmet uten at man vet det. Av den grunn er filmen heller ikke sladdet av redaksjonen, sier Havaas til egen avis.

Påtalemyndigheten har konkludert med at slagsmålet var et avtalt oppgjør mellom to personer. Seks menn og to kvinner er siktet i saken. De er etniske norske og bosatt i distriktet.

Powered by Labrador CMS