Ansvarlig redaktør Eivind Ljøstad i Fædrelandsvennen er glad for at de har funnet et eksternt team til å gjennomgå Baneheia-dekningen.
Ansvarlig redaktør Eivind Ljøstad i Fædrelandsvennen er glad for at de har funnet et eksternt team til å gjennomgå Baneheia-dekningen.

Presseetikk

Fædrelandsvennen starter ekstern gjennomgang av avisas Baneheia-dekning

– Bra å få et eksternt blikk.

Publisert

Sørlandsavisa Fædrelandsvennen har hyret eksterne presseeksperter til å gå gjennom avisas Baneheia-dekning.

Det bekrefter ansvarlig redaktør Eivind Ljøstad.

– Vi har hele veien vært tydelig på at vi vil gjøre en gjennomgang, som mange andre medier også har signalisert. Så har vi diskutert hvordan vi skal gjøre det, og landet på at vi synes det er bra å få et eksternt blikk på det, sier Ljøstad.

Det er Hilde Kristin Dahlstrøm, avdelingsleder for journalistikk ved NLA Høgskolen, og Olav Njaastad, erfaren journalist og tidligere leder for Norsk Journalistlag, som skal stå for gjennomgangen.

– For min del tenker jeg at jeg får en mer kvalifisert bakgrunn for å svare på mange av spørsmålene jeg har fått den siste tiden, om alt vi gjorde eller ikke gjorde. Da får jeg en gjennomgang som jeg kan svare på bakgrunn av, sier Ljøstad.

Den eksterne gruppa får en intern referansegruppe med Fevennen-ansatte å forholde seg til, kan gjøre både spørreundersøkelse og intervjuer, og jobber med første kvartal neste år som tidshorisont.

– De skal få komme hit og legge fram sine funn, vi skal ha en åpen diskusjon og har også som mål å kunne fortelle leserne våre om funnene, sier Ljøstad.

I etterkant av gjenopptakelsen av dommen, og Riksadvokatens innstilling om frifinnelse av Viggo Kristiansen, har det blitt diskutert hvordan pressen best kan granske egen innsats gjennom en av norgeshistoriens største krimsaker.

Presseforbundets generalsekretær har tatt til orde for at forbundet kan arrangere «stormøter» med Baneheia som tema, men har vært skeptisk til en samlet gjennomgang av hele pressens innsats.

Powered by Labrador CMS