Even Trygve Hansen. Foto: Birgit Dannenberg
Even Trygve Hansen. Foto: Birgit Dannenberg

Truer Husfliden med eksklusjon

Fagpressesjef Even Trygve Hansen har sendt brev til Norges Husflidslag og truer med å kaste fagbladet Norsk Husflid ut av foreningen.

Publisert Sist oppdatert

Det tas ikke nådig opp i Fagpresseforeningen at Norges Husflidslag har vedtatt å sette inn sin nye administrerende direktør fra 1. mars som ansvarlig redaktør av fagbladet Norsk Husflid. Da saken ble offentlig på journalisten.no onsdag, var administrerende direktør Even Trygve Hansen raskt ute og sa at det strider med alt. Når har han sendt brev til Norges Husflidslaget.

Ukjente regler?

I brevet minner Hansen om at bladet Norsk Husflid har vært medlem av Fagpresseforeningen helt siden 1986. Han viser til at Husflidslagets styreleder og generalsekretær er intervjuet i Journalisten.no og begge bekrefter at direktøren også skal være redaktør.

«En slik uttalelse, hvis den er korrekt, viser at man ikke kjenner til de gjeldende regler for landet seriøse presse. Hvis en redaktør har en dobbeltrolle som innebærer en lederfunksjon som administrerende direktør, brytes både Redaktørplakaten og Vær varsom plakaten på flere punkter. Dette vil medføre at Norsk Husflid ikke kan være medlem av DNFF, da vi som presseorganisasjon og medlem av Norsk Presseforbund, må følge de regler som øvrig seriøs norsk presse følger,» skriver Hansen.

Håper på løsning

Han legger til at det er viktig å huske på at en eier og utgiver har en rekke strategiske virkemidler til å styre bladet og legge rammene for bladets formålsparagraf. Gjøres dette innenfor de gjeldende regler, er det heller ingen grunn til å komme på kant med pressens viktige etiske normer, mener han.

– Vi håper å få dette til på en hyggelig og fin måte. Det er ikke vår målsetting å skyve blader ut av foreningen, vi er en inkluderende organisasjonen og er derfor klare for å gå i løsningsorientrert dialog, sier Even Trygve Hansen i en kommentar til brevet.

Powered by Labrador CMS