Politiet i Thailand har pågrepet elleve personer som delte nyhetssaken fra en britisk nettavis. Illustrasjonsfoto: Reuters / NTB scanpix
Politiet i Thailand har pågrepet elleve personer som delte nyhetssaken fra en britisk nettavis. Illustrasjonsfoto: Reuters / NTB scanpix

Ber Thailand droppe anklager etter Facebook-delinger av avisartikkel

Delte nyhet fra britisk nettavis.

Publisert

Human Rights Watch (HRW) har bedt thailandske myndigheter om å forkaste anklagene mot 13 personer som skrev eller delte en sak om en påstått voldtekt i landet.

Politiet i Thailand har pågrepet elleve personer som delte nyhetssaken fra en britisk nettavis.

I nyhetssaken hevder en britisk 19 år gammel jente at hun ble dopet ned, ranet og voldtatt på øya Koh Tao sør i Thailand og at politiet nektet å ta imot hennes anmeldelse. Thailandsk politi hevder imidlertid at saken er etterforsket, og at hendelsen aldri fant sted. De elleve personene som delte saken, er derfor pågrepet og siktet for spredning av falsk informasjon, som har en strafferamme på fem års fengsel.

I tillegg til de elleve pågrepne er den britiske mannen som har skrevet saken, samt en administratoren bak en Facebook-side som har delt saken, etterlyst av politiet. Administratoren er halvt thailandsk og halvt amerikansk og bor i Los Angeles.

Nå vil HRW at anklagene skal forkastes.

– Thailandsk politi synes å fremme anklager om datakriminalitet mot alle som stiller kritiske spørsmål omkring deres arbeid, sier HRWs Asia-direktør Brad Adams.