Mediefolk:

Pernille Johnsen, Ina-Kristin Lindin og Nicolai Delebekk er nye ansatte i Faktisk.
Pernille Johnsen, Ina-Kristin Lindin og Nicolai Delebekk er nye ansatte i Faktisk.

Faktisk.no med tre nye ansatte som skal styrke redaksjonen

Satser på visuell journalistikk, forretningsutvikling og historiefortelling

Publisert Sist oppdatert

– Med disse tre ansatte på plass føler jeg virkelig at vi vil styrke redaksjonen, sier redaktør Kristoffer Egeberg til Journalisten.

– I tillegg har vi nettopp flyttet inn i Pressens Hus, og det blir kjempegøy å kunne komme tilbake på jobb etter den lange perioden med hjemmekontor, særlig med tre nye medarbeidere, tilføyer han fornøyd.

Visuell satsing

Faktisk.no har som mål å styrke sitt visuelle innhold. Derfor har de ansatt Nicolai Delebekk som audiovisuell journalist.

– Jeg ringte Nikolai og spurte om han ville jobbe hos oss, og ble veldig glad da han svarte ja, sier Egeberg.

Delebekk er utdannet i journalistikk ved Høgskolen i Volda, og har bakgrunn fra TV 2, NRK, Dagbladet TV, og har det siste året vært programleder for podkasten «Rett på» i Dagbladet sammen med Marie Simonsen. I Faktisk skal han jobbe både med video og i podkast-formatet.

– Jeg syns det er overlegent å ha fått jobben. Jeg liker å jobbe med det visuelle og kreative og Faktisks satsing er spennende. Dette er midt i blinken for meg, særlig siden jeg i tillegg til faktasjekk og ren journalistikk skal jobbe tett med Tenk-avdelingen, der de kombinerer journalistikk og pedagogikk, sier Delebekk.

Pedagogisk avdeling

Tenk-avdelingen er skoleavdelingen til Faktisk.no. De har som mål å utvikle kildebevisshet og kritisk mediebruk blant skoleelever. Her jobber fire faste pedagoger.

Egeberg mener det finnes et stort behov for å utvikle kildebevisshet, både i mediebransjen og den generelle befolkningen.

– Vi kan ikke faktasjekke alt, men vi kan lære folk å være kritiske og kildebevisste slik at de kan skille mellom hva som er tull og fakta, sier han.

Ny forretningsutvikler

Pernille Johnsen skal tiltre en helt ny stilling som forretningsutvikler og prosjektleder. Hun er utdannet statsviter fra St Andrews University i Skottland og har jobbet i utviklingsavdeling i NTB. Det siste året har hun vært finansjournalist i FinansWatch.

– Dette blir ekstremt spennende og jeg gleder meg enormt. Redaksjonell utvikling er det morsomste jeg vet om i hele verden. Jeg er stolt og ydmyk, sier Johansen.

Egeberg er meget fornøyd med å ha fått inn Johnsen.

– Som redaktør merker jeg at når vi vokser at det er vanskeligere å holde oversikt over prosjektene. Nå har vi 13 ansatte og trenger nye ben å stå på. Vi er avhengig av støttespillere og finansiering, siden innholdet vårt er gratis. Her blir Pernille kjempeviktig, sier han.

Historiefortelling

Ina-Kristin Lindin er krimjournalist og hentet fra Åsted Norge som sendes på TV 2. Hun startet karrieren som frilanser for Sunnmørsposten da hun var 17 år og har jobbet både som nyhetsjournalist og dokumentarregissør.

Hun er utdannet journalist ved Høgskolen i Volda, og har i tillegg en bachelor i statsvitenskap ved Universitetet i Bergen.

– Jeg ser på denne jobben som en unik mulighet til å lære av noen av de beste faktasjekkere i verden. Det blir veldig gøy å jobbe sammen med dem, sier Lindin.

Egeberg mener Lindin har en evne til å nøste opp i kompliserte historier og gjøre dem levende og lettfattelig.

– Faktisk jobber en del med kompliserte og noen ganger litt kjedelige saker som ikke er så lette å formidle. Lindin skal leveliggjøre de fortellingene og formidle disse. Jeg tror hun vil løfte oss, sier han.

Powered by Labrador CMS