Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har anmeldt en populær ankermann på TV, som han anklager for å spre uriktig informasjon.
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har anmeldt en populær ankermann på TV, som han anklager for å spre uriktig informasjon.

Erdogan anmelder journalist

Anklages for å ha svertet presidenten.

Publisert Sist oppdatert

President Recep Tayyip Erdogan har anmeldt en populær TV-journalist for kritikk av myndighetenes håndteringen av koronapandemien i Tyrkia.

Anmeldelsen av Fatih Portakal ble levert til politiet i Istanbul og Erdogan krever at ankermannen i Fox TV tiltales for å ha kommet med «totalt uriktige og manipulerende uttalelser» i sosiale medier.

Portakal anklages også for å ha svertet presidenten, noe som kan straffes med opptil fem års fengsel i Tyrkia.

Bakgrunnen for anmeldelsen er en Twitter-melding der Portakal stiller spørsmål ved en innsamlingsaksjon Erdogan har lansert for å skaffe penger til bekjempelse av koronapandemien.

– Jeg lurer på om de også vil be dem som har bankinnskudd og sparepenger om å bidra, men det kommer uheldigvis ikke til å skje, tvitret Portakal.

Ankermannen har også tidligere havnet i hardt vær etter kritikk av Erdogan og den tyrkiske regjeringens politikk, og i 2016 ble nyhetsprogrammet som han leder, tatt av skjermen i tre dager etter at han hadde kritisert myndighetenes behandling av opposisjonen.

En rekke journalister sitter fengslet i Tyrkia og flere titall medier er stengt etter kuppforsøket i 2016.

Powered by Labrador CMS