Siri Nilminie Avlesen-Østlie intervjuer Heidi Løke under håndball-EM Spania i 2014.
Siri Nilminie Avlesen-Østlie intervjuer Heidi Løke under håndball-EM Spania i 2014.

– Da jeg fikk jobben i TV 2, måtte kommentarfeltet stenges

Siri Nilminie Avlesen-Østli om rasisme i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Nyhets- og sportsanker Siri Nilminie Avlesen-Østli skriver i en kommentar på TV2.no om sitt møte med rasisme.

«Rasisme. Har vi det i Norge? Definitivt. Men det er ikke sikkert du ser det», skriver TV 2-journalisten.

Hun forteller at hun gjennom årene har lært seg ulike teknikker for å håndtere den typen holdninger. Men at det ikke alltid er lett å være forberedt.

«Da jeg fikk jobben i TV 2, måtte kommentarfeltet stenges, for det var en del der ute som mente at jeg stjal jobben fra ordentlige nordmenn», skriver Avlesen-Østli – og fortsetter:

«Og i intervjusonen under både VM på ski og sommer-OL i Rio opplevde jeg at utenlandske utøvere ikke ville la seg intervjue av meg - på grunn av hudfargen. Handlingene og ordene deres førte til at kollegaene mine grep inn og satte vedkommende på plass, uten at jeg ba om det. Det betyr alt - for det viser at VI ikke tolererer den slags oppførsel.»

Les hele kommentaren på TV2.no.

TV 2-kollega Fayroz Chamdid har også skrevet en personlig kommentar om rasisme på TV2.no.

Hun skriver at det å bli utsatt for en rasistisk kommentar, er som å få en iskald bøtte med vann over seg på en kald vinterdag.

«Nesten alle jeg kjenner med minoritetsbakgrunn har opplevd en eller annen form for rasisme. Om det er på skolen, arbeidsplassen, på gaten, bussen, eller generelt i det daglige livet. Når så mange har opplevd det, må vi anerkjenne at vi også har et problem», skriver Chamdid.

Hun forteller blant annet om hva som skjedde da hun søkte på sin første jobb. En jobb Chamdid hadde fått tilbakemelding på at hun var kvalifisert til.

Da hun ringte for å spørre hvorfor hun ikke hadde fått jobben, glemte vedkommende i andre enden å sette telefonen på «vent», og Chamdid overhørte ham si:

«Det er en sånn jævla muslim-araber som ringer inn for å klage på at hun ikke har fått stillingen».

Les hele kommentaren på TV2.no.

Powered by Labrador CMS