Felles direktør i vest

Siv Juvik Tveitnes ansatt som administrerende direktør i både Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende.

Ansettelsen av Siv Juvik Tveitnes (40) kom ikke overraskende, etter at utredningen om felles ledelse for de to mediehusene ble kjent tidligere i sommer.

Juvik Tveitnes begynte som administrerende direktør i Aftenbladet i januar i fjor og skal fortsatt ha base i Stavanger. Hun kom fra Bergens Tidende, der hun i en periode var konstituert administrerende direktør.

Den nye fellessjefen skal fordele arbeidstiden likt mellom de to mediehusene når hun tiltrer i sin nye rolle 1. september.

Thorsheim til Oslo

Andreas Thorsheim slutter som administrerende direktør i Bergens Tidende fra samme dato.

– Andreas har gjort en fabelaktig jobb som administerende direktør i BT. Digitalomsetningen er mer enn doblet og det er gjennomført store restruktureringsgrep under hans ledelse. Han er nå tiltenkt en rolle sentralt i Schibsted, sier Didrik Munch, styreleder i Bergens Tidende og konsernsjef i Schibsted Norge, i en pressemelding.

Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende vil bestå som egne mediehus og aksjeselskaper, med lokale styrer og tillitsvalgtrepresentasjon. Sjefredaktørene fortsetter også i sine stillinger, med uendret myndighet og innflytelse.

Redusert behov

Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad skal blant annet samarbeide tettere om vekst, digitalutvikling og leserprodukter.

Styreleder Bernt Olufsen i Stavanger Aftenblad AS begrunner beslutningen om en felles administrerende direktør med redusert behov for delt ledelse.

– Aftenbladet og Bergens Tidende er svært like virksomheter. En felles administrerende gir form for å samordne mer, sier Olufsen til Aftenbladet.

Han påpeker at tiltaket gir en besparelse på om lag fem millioner kroner i administrasjons- og lederkostnader for de to mediehusene,  i en tid da inntektene faller kraftig.

– Vi prioriterer ressurser der de får størst effekt i et konsern, og det er nesten alltid i de største selskapene. Når BT og SA nå samles om utviklingsprioriteringer, vil det gå raskere å få til forbedringer, spesielt knyttet til teknologi. BT/SA vil bli på størrelse med Aftenposten eller VG, sier Siv Juvik Tveitnes i pressemeldingen.

 

 

Powered by Labrador CMS