Det er farlig å være journalist på Filippinene. Tirsdag ble nok en journalist drept i landet, den 18. i rekken etter at Duterte kom til makten i 2016.

Journalist drept på Filippinene

18 pressefolk drept under Rodrigo Dutertes styre.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

En filippinsk journalist som tidligere overlevde en skyteepisode, er drept utenfor huset sitt. Dermed er i alt 18 pressefolk drept under Rodrigo Dutertes styre.

62 år gamle Virgilio Maganes ble skutt seks ganger av bevæpnede menn på motorsykkel, opplyser filippinsk politi tirsdag.

Maganes jobbet som kommentator for radiostasjonen DWPR i den nordlige provinsen Pangasinan. Politiet sier motivet for drapet er ukjent. Maganes overlevde i 2016 et drapsforsøk ved å spille død etter at han ble skutt.

Den nasjonale journalistforeningen NUJP fordømmer drapet, og sier det er det 18. journalistdrapet siden president Rodrigo Duterte kom til makten i 2016.

Filippinene er et av verdens farligste land å være journalist i. Komiteen for journalisters beskyttelse, CPJ, rangerer Filippinene som nummer sju på sin liste over land der journalister blir drept og deres drapsmenn går fri.

Powered by Labrador CMS