Storavis vil ikke betale Apple

Financial Times går egne veier og lanserer web-«app».

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Drøyt tre uker før Apple begynner å ta 30 prosent av inntektene fra applikasjoner som selges gjennom Itunes, lanserer den internasjonale storavisa Financial Times (FT) en «app» som omgår reglene.

– Ikke om Apple

Publikum får tilgang til «appen», som er bygd på HTML5-teknologi, gjennom nettleseren på nettbrettet eller mobiltelefonen. Det betyr at «appen» vil være enklere å rulle ut på ulike plattformer som Ipad, Iphone og Android-plattformer.

Financial Times avviser at det er Apples betalingsmodell som er årsaken til at den nye appen nå rulles ut.

– Dette handler ikke om Apple. Det handler om vårt publikum og at de skal ha lik erfaring, sier FT-sjef John Ridding.

Etter en ukes gratis prøvetid vil FT ta betalt for tjenesten. Ridding hevder at både innloggingen og betalingsløsningen vil være enkel.

Oppmuntring

Analytikere som FT har snakket med mener at den nye «appen» kan oppmuntre andre til å gå samme vei, men at finansavisa muligens har lettere for å ta skrittet enn andre.

– Financial Times er et spesialtilfelle fordi det er en betalingsvillighet for avisas innhold som ikke er der for alle publikasjoner, sier analytiker Benedict Evans til avisa.

Financial Times har 224.000 digitale abonnenter. At Itunes har kredittkortdetaljene til over 225 millioner mennesker gjør det enklere for mange publikasjoner å gå med på å betale Apple 30 prosent av abonnementsinntektene.

Financial Times vil ikke fjerne dagens apper fra Itunes, men oppfordrer alle sine lesere om å bytte til den nye løsningen.

Powered by Labrador CMS